Nummer 204 får resa hem

Bok av Marie Lindström
Bland spillrorna efter tsunamin i det som nyss var ett paradis, trotsar hon sin sönderslagna kropp i kampen för sina barn och sin man. Hon tvingas finna oanade styrkor inom sig själv och fastän rädslan för en nästa våg ständigt är närvarande, låter hon inte någon, eller något stå i hennes väg. Han skriker. "MAMMA!" Jag har aldrig sett min son som han är just nu. Jag har aldrig hört "mamma" som jag hör det nu. Det här är ögonblicket. Ögonblicket då jag inser att vår verklighet förändrats för alltid. Livet som vi känner det kommer aldrig att bli det samma igen. Det här är en berättelse om att kämpa för att överleva. Om att förlora sig själv och hitta sig själv igen. Sig själv, men så väldigt annorlunda. Det är en kärlekshistoria. Kärlek till livet. Till familjen. Till sig själv. Om att läka från skuld och känslor av att inte vara tillräcklig som förälder. Mest av allt är det en berättelse om att vara människa. "En modig mammas hjärta - en bladvändare som förändrat min syn på livet. " "Om du någonsin vill läsa en sann historia med verkliga konsekvenser - detta är den boken." "Det som gör den här boken så extraordinär är dess äkthet och nakenhet." "En hisnande livsförändrande upplevelse beskriven på ett sätt som gör att du hör författarens röst och känner hennes känslor." Bonus Material ingår: frågor för reflektion och diskussion.
Den här boken bygger på en sann historia, det som Marie och hennes familj råkade ut för på en semester i Thailand - en tsunami.

För mig blev det här en väldigt stark läsupplevelse som berörde mig djupt. Marie berättar/skriver väldigt öppet, ärligt och naket om det de upplevde - tankar och känslor. Hur hon upplevde tsunamin, tiden i Thailand för att hitta sin familj, rädslan att en ny våg ska återkomma, hur de ska få komma hem, tiden efter hemma, detta skildrar Marie så starkt att det går rakt in i mitt hjärta. Den här boken berör ämnen som överlevnad, kärlek, traumatisk livsomhändelse, tacksamhet, skuld, rädslor, hopp - Jag sträckläste läste denna bok och den väcker många tankar - att leva i nuet, våga släppa taget, vara mer närvarande i livet och att Njuta lite mer. I slutet av boken hittar man diskussionsfrågor, mycket positivt - både för mig själv att kunna reflektera över boken eller om boken lästs i en "bokklubb". En fantastisk bok som griper tag ända in i själen.
En sann historia om överlevande, kärlek, att vara mamma o människa Boken handlar om Maries familj som planerar en resa till Thailand när hon fyller 40 år 23 dec-04 o vill göra den första långresa. Bestämmer sig för att lägga upp en egen resa. Startar med sin flygresa 17/12 i från kastrup. Sedan 26 dec kommer Tsunamins . Stora vågor in på stranden. Vågornas krafter som tar allt med sig. Hela familjen åker i väg på olika håll. Fruktansvärt. Men så småningom hittar dom varandra igen. Sedan får man följa deras väg hem till Sverige genom sjukhuset i Thailand. På sjukhus får hon nr 204
Mycket rädsla och oro. Hur det är komma hem efter en traumatisk händelse. Ett år efter åker man ner igen .