Livskoden enligt hjärnan

Bok av Lena Skogholm
Har du någon gång varit så trött att du känt dig både energilös och nere? Eller känt att det står helt still i huvudet och inte går att tänka en enda logisk tanke? Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan. Men! Nu är det dags att bygga en stark hjärna istället. Följ med på en spännande resa i hjärnans landskap och få reda på hur du kan bygga den stark. Starka hjärnmuskler ger dig en airbag mot stress, mer energi och gör dig mer nöjd och glad. Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, personligt och pedagogiskt med flera målande exempel beskriver Lena Skogholm hjärnan del för del och ger dig massor med konkreta verktyg för hur du kan bygga den stark. För mycket stress leder till förslitningsskador på hjärnan som ger psykisk ohälsa. En stark hjärna ger istället psykisk hälsa. Nu är det dags att ge hjärnan vad den behöver! Är du redo att bygga en grymt stark hjärna?   SAGT OM LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN: Tina Thörner, Rallystjärna "En magisk strålande presentation av hur vi kan skapa HJÄRNKRAFTER! De tydligt beskrivna verktygen gör dem så lätta att omsätta i praktiken. De ger snabbt positiva effekter och du får direkt fördelarna av en grymt stark hjärna. Rekommenderas till alla! Så GRATTIS till alla som kommer att läsa boken som jag anser har tagit det bästa av beslut eftersom det kommer ge massor av växtkrafter och mera lösningsfokuserade vägval framåt för livet och lusten!"   Lasse "Brandmannen" Gustavson "Lena Skogholm har den utmärkta pedagogiska förmågan att göra det svåra enkelt. Utifrån vetenskapliga rön bjuder hon in dig till olika lager av vårt medvetande, belyser det med jordnära exempel och konkreta övningar. Boken kan du med fördel återkomma till och få inspiration och vägledning för att bli den dirigent för ditt eget liv som du är ämnad att vara."   Leila Söderholm, inspiratör fysisk och mental träning "Alltså wow! En helt briljant bok som förklarar svåra vetenskapliga fakta på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Full av aha-upplevelser och övningar som går att göra direkt. Lena Skogholm har återigen skapat en källa till kunskap som jag vill bära med mig i väskan överallt. Glöm Google - det här är unik kunskap presenterad på ett fantastiskt sätt!"   Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok Bemötandekoden - Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 50 000 exemplar.    
Har du någon gång varit så trött att du känt dig energilös och nere? Känt att det står helt stilla i huvudet och det går inte att tänka en enda logisk tanke?
Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan men nu är det dags att bygga en stark hjärna. Starka hjärnmuskler ger dig ett skydd mot stress, mer energi och gör dig mer glad och nöjd.

Denna bok är perfekt för dig som känner igen dig i ovanstående frågeställningar men även för dig som inte svarat ja på dessa frågor. Detta är en otroligt intressant bok, den ger mig många reflektioner, igenkänningar och Aha-upplevelser - mer förståelse för varför och hur min hjärna fungerar. Jag tycker att denna bok ska man läsa i lugn och ro, ta ett kapitel i taget, stanna upp, reflektera och låta det man läst landa och sjunka in. Boken består av fakta, Lenas egna erfarenheter, tips och små uppgifter där du kan reflektera från ditt eget perspektiv - hela boken är väldigt pedagogisk, vilket gör att jag som läsare kan ta till mig och förstå, efter varje kapitel finns även en kort sammanfattning - Superbra! Det är väldigt fascinerande att läsa om hur hjärnan fungerar, reagerar och påverkas av stress/psykisk ohälsa. Vi människor är ofta väldigt bra på att ta hand om/träna vår kropp fysiskt men vi glömmer ofta att ta hand om knoppen - vår hjärna, vi får inte glömma bort den.
Då jag tidigare läst Bemötandekoden av  Skogholm (rekommenderar att läsa!) så var jag verkligen nyfiken på denna bok. Jag tycker att boken börjar starkt där författarinnan berättar en del om sitt egna liv för att sedan gå över i varför vi behöver bygga upp starka hjärnmuskler.
Jag skulle rekommendera att läsa denna bok i ett lugnt tempo. Ta ett kapitel om dagen eller liknande för att på så sätt verkligen kunna reflektera över textens innehåll.
Det är en del upprepningar från Bemötandekoden men jag anser att det bara är bra. Man behöver upprepningar ibland för att verkligen få in informationen.