Hästen & Husse, #7

Hästen & Husse i skolan

Bok av Susanne Pelger
När man är som man är, då är man som bäst. Det tycker Hästen och Husse, som kanske egentligen är en hund och en matte. Här får du följa med dem till skolan!
Fyraåringarna tycker: Hästen & Husse hinner aldrig långt innanför vår dörr innan tvillingarna vill läsa den, och samma var det den här gången. De är väldigt sugna själva på att börja skolan och tror att det ska bli så roligt för hästen och när det inte blir så tycker de väldigt synd om honom. Men blir väldigt glada sedan när det löser sig.

Sexåringen tycker: Sexåringen börjar bli lite stor för böcker för den här åldern, men eftersom han precis börjat förskoleklass tyckte han väldigt mycket om den här boken. Han blir lite ledsen för hästen när det visar sig att hans klass inte alls är där han vill gå, men tycker om att allt ordnar till slut.

Mamman tycker: Jag gillar serien om Hästen & Husse, mycket för det normbrytande. Det är aldrig något som diskuteras eller ifrågasätts. Alla accepterar att hästen är en hund och låter honom få göra de saker som han mår bäst av och det värmer i hjärtat.

Anna Södergårds humoristiska illustrationer förgyller och förhöjer Susanne Pelgers berättelse. Det är inte mycket text på varje uppslag men det behövs inte heller. För när det är som det ska, då är det som bäst.
Favoriterna är tillbaks och den här gången är det dags för skolstart! Hög igenkänning och tänkvärt som vanligt när man möter Fantastiska Hästen och Husse!

Desto fler böcker jag läser om Hästen och Husse desto mer inser ser jag att de tillhör mina Absoluta favoriter!

I den här boken får vi läsa när Hästen ska börja skolan. Under första dagen är Husse med som stöd. Men det visar sig att Hästen inte riktigt är så glad efter skoldagen som Husse hade önskat. Det Husse gör sen gör mig lite extra stolt över min favorit!

Förutom att tipsa om den här boken så vill jag också tipsa om hela serien om Hästen och Husse. Älskar illustrationerna!