En liten bok om mycket pruttar!

Bok
Vet du vilket djur som kan prutta i mer än 10 sekunder? Vilka djursom pruttar för att skrämma bort fiender, och vilka djur som aldrigpruttar? Det, och mycket mer, får du veta i den här boken! "Samma duo som förtjänstfullt samarbetat kring uppslagsrika ochhumoristiska böcker om kiss och bajs fortsätter nu i samma anda meden frejdig faktabilderbok om pruttar. Efter en kort introduktion omatt alla människor pruttar och en förklaring till vad pruttar är,handlar En liten bok om mycket pruttar! om vilka djur som pruttar,vilka som inte gör det, och varför." Lektör BirgittaMark, BTJ-häfte 3:2022
Fyraåringarna tycker: Allt som har med kroppsfunktioner att göra är asroligt, punkt. Och det är så himla kul att få förfäras över hur olika djur pruttar att man nästan måste prutta själv. Dessutom är det väldigt roligt att få skratta åt att alla djur inte alls pruttar, men att människor gör det.

Sexåringen tycker: Sexåringen är också i åldern som tycker att sådant här med kroppsfunktionen är jätteroligt, och den här boken passar honom perfekt, även om han är i äldre delen av målgruppens ålder.

Mamman tycker: Den här typen av böcker, som är lärorika men samtidigt väldigt roliga och som arbetar för att ta bort ett tabut som fanns när jag var yngre (som att tjejer aldrig fiser och skulle de ändå råka göra det luktar det hallontårta eller rosor), är en bra bok. Här lär vi oss en massa om hur djur fiser, eller om de inte gör de, och varför de gör det. Kan se att den här boken passar perfekt för målgruppens ålder men att även äldre barn kan tycka att det är en väldigt rolig och informativ bok.

Lotta Myrefelts illustrationer passar perfekt till den här boken. Illustrationerna är roliga men utan att ta bort att faktiskt se hur djuret ser ut i verkligheten.
En lättsam bok om pruttar. Så skulle jag välja att summera denna bok.
Under sportlovet hade vi några kompisar som var här och hälsade på. Deras barn var precis målgrupp för boken och de läste denna innan de skulle somna och upplevdes uppskatta den. Jag anser därmed att boken passar åldern 3-6år. Den är lärorik samtidigt som den inte har för långa och krångliga texter. Ett plus är också att den innehåller fina, behagliga bilder.