Vad kan det bli?

Bok av Frida Blank
Vad har det varit? En toa-rulle! Vad kan det bli? En spännande spaningslek! Med fantasins kraft kan det mesta återanvändas och förvandlas till någonting nytt! DU bestämmer vad! Vad kan det bli? är en bok som vill stimulera de yngsta barnens kreativitet och fantasi genom att visa att någonting som vi betraktar som skräp kan bli någonting nytt och roligt!
Treåringarna tycker: Tycker att flera idéer i boken verkar väldigt roligt att göra, speciellt kikarna. Tycker att det är lagom mycket text och gillar att känna sig smarta genom att tala om vad som händer och vad saker har varit och blir.

Sexåringen tycker: Vill genast göra exakt alla saker som nämns i boken och blir upprörd över att vi precis varit iväg med återvinningen.

Mamman tycker: Det är en väldigt kreativ bok som kan ge många idéer. Problemet blir ju när man, som vi, precis varit till återvinningen med alla saker som de använder i boken. Så, kanske ett tips att läsa först för att planera vad som är görbart. Jag gillar att fokus ligger på kreativiteten och inte i massa text. Korrekturläsaren i mig måste reagera på att det står ”appelsin” istället för ”apelsin”, men annars är jag mycket förtjust i illustrationerna som hjälper kreativiteten ännu mer på traven.
Rekommenderas för den som tycker om att pyssla