Olycksfåglar

Bok av Fredrik Persson Winter
En flicka försvinner spårlöst i skogarna nedanför Trollhättans vattenkraftverk. Under skallgången hittas flickans röda jacka. Det ser ut som om hon sitter bland trädrötterna och väntar på att bli återfunnen. Men istället för den saknade flickan, hittar man benresterna från ett annat barn innanför jackan. I 25 år har fyra vänner dolt en fruktansvärd olycka som tog deras väns liv. Istället för att berätta sanningen ljög de om att hon drunknat i Göta Älvs strömma vatten. Sedan dess har lögnen sakta ätit upp var och en av dem och på olika sätt förstört deras till synes lyckade liv. Nu har någon tagit dottern till en av vännerna och hotar att avslöja sanningen om de inte betalar en lösensumma. Pengar de alla borde ha men som ingen av dem kan betala, trots att sanningen skulle kosta dem allt. Ingen annan än de fyra känner till vad som verkligen hände den där ödesdigra dagen. Vem har tagit flickan, och varför? FREDRIK P WINTER skriver psykologiska thrillers som utspelar sig i förlagsbranschen. Han debuterade på LB Förlag med Grävlingen som sålts till flera länder. Han har tidigare skrivit ungdomsböcker under namnet Fredrik Persson. Fredrik är även advokat och en hängiven segelflygpilot. "En krypande och stundtals obehaglig resa in i hemligheter och skruvade karaktärer. Allt dolt i den romantiska bilden av en sovande småstad." Christina Erikson, författare "Olycksfåglar är en riktigt spännande och välskriven deckare som känns äkta." Torkel Lindquist, BTJ "Det blir en både spännande och underhållande läsning när vi på ett sluttande plan rör oss allt snabbare mot nya katastrofer." Kapprakt "Olycksfåglar bjuder in till sträckläsning med sitt rappa språk och korta, beroendeframkallande kapitel." Bokslott
En flicka försvinner spårlöst nedanför Trollhättans vattenkraftverk, under skallgången hittas flickans röda jacka. Det ser ut som att flickan sitter lutad mot trädrötterna i väntan på att bli hittad, men istället hittar man benrester från ett annat barn innanför jackan. I 25 år har de fyra vännerna dolt en fruktansvärd olycka som tog deras väns liv och istället för att berätta sanningen så ljög de om att hon drunknade, sedan dess har lögnen sakta ätit upp dom inifrån. Nu har någon tagit en av vännernas dotter och hotar att avslöja sanningen om vad som hände för 25 år sedan - ofrivilligt måste vännerna återförenas för att hitta vem som läkt deras hemlighet….

Jag gillade den här boken och den överraskade mig positivt, redan efter första meningen så griper boken tag i mig och håller mig på halster till sista sidan. Boken är lättläst med korta kapitel, tycker att den har ett bra driv och tempo. Boken är spännande, lite skruvad och har oväntade tvister och de fyra vännerna är intressanta karaktärer som får mig att känna att något inte står rätt till och ger mig en nervkittlande känsla genom boken - en psykologisk thriller. Lite extra kul att boken utspelar sig i Trollhättan då vi var där i somras och att jag som läsare kan se platserna framför mig som beskrivs i boken, det gör att boken lyfter lite extra.