Siv och Ottos önskelista

Bok av Julia Thorell
Siv och Otto längtar till julen och till alla julklappar! I år har de siktet inställt på en bilbana. Men de vet ju att man inte får några julklappar om man inte skriver en önskelista och postar till tomten. Tur att Siv redan nästan kan skriva! Och att Otto är bra på att rita. Men hur ska det gå för grannen Ola? Han önskar sig en julost, men han verkar ju helt strunta i att skriva en önskelista. Han verkar mest intresserad av mamma ... När Siv och Otto hittar en plånbok full med pengar i snön ställs allt på sin spets. Vad ska dom göra? Siv och Ottos önskelista är en julig feelgood-berättelse för hela familjen. En sån berättelse där saker och ting blir precis så som det var tänkt, även om vägen dit är lite kringelikrokig. Exakt så som julen ska vara, med andra ord!
En julig bok om ett fint budskap. Om man hjälper andra så kan det man önskar sig slå in. Fina illustrationer!

Vi får träffa syskonen Siv, Otto och deras mamma som förbereder sig inför julen. Då Siv och Otto inte fick det som de önskade sig av Tomten förra året så är det viktigt att förbereda sig i år. Skriva en lista och måla en teckning så Tomten verkligen förstår vad de önskar sig.
I boken får vi även träffa deras granne Ola som även han ska fira jul tillsammans med familjen. Hur ska det gå med alla önskningar och kommer tomten?

En mysig bok som ger julkänslor!