Edith, Alex och enhörningarna

Bok av Daniel Paris
Tänk om man vaknade upp en dag och allt fantastiskt var möjligt? När sexåriga Edith vaknar är hon full av förväntan. Papporna har dukat upp frukost och det spritter i benen. Idag ska hon gå till förskolan med bästisen Alex, och då kan allt hända. Men händer det verkligen? Daniel Paris är programledare, socionom och debattör. Hans barnboksdebut är en drömsk och lekfull saga för både små och stora med öppna sinnen. Berättelsen är bildsatt av konstnären och illustratören Mia Fernau. Sagan utmanar läsaren att stanna upp vid denna växelverkan mellan dröm, vardag och fantasi. Ämnen som i vuxenvärlden är abstrakta och existentiella kan för ett barn vara så rena och enkla som frågan; varifrån kommer drömmarna?
Viktig, stark och innehållande söta illustrationer! Boken bjuder på magiska enhörningar och Mycket, Mycket kärlek!

Vi får träffa Edith som har en bästa kompis som heter Alex de träffas ofta och tycker Mycket om varandra. En dag när Edith går över till Alex så bestämmer de sig för att gå ut i parken som ligger i närheten och där börjar ett Riktigt magiskt äventyr.

En söt barnbok med magiska illustrationer och ett Fint budskap!
En bok som öppnar upp för samtal om drömmar och vad man kan drömma om.
Jag tycker om att boken har med att en familj inte behöver bestå av en mamma och en pappa utan att lägga allt fokus på det. Jag tror att genom att läsa böcker för barn där de får se olika familjekonstellationer, pojkar med kjolar, kvinnor med skägg osv utan att lägga någon värdering vid det så kan vi normaliserar ett samhälle där alla är välkomna. Jag har i alla fall en önskan om att mina barn ska bli inkluderande människor där de inte dömer utan istället bjuder in och jag tror att en god start för detta är att läsa böcker som Daniel Paris bok.