En dotters kamp

Bok av Marie Nyström
På förskolan är Moa som vilken glad och sprallig tjej som helst, men hemma inom familjen döljer sig en mörk hemlighet: Pappa är alkoholist. Misshandel, hot och svikna löften är vardagsmat för Moa. När föräldrarna skiljer sig och Moa flyttar med mamma till en annan stad förvandlas livet till ett ännu större helvete än vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig. En dotters kamp är historien om en flicka som alltför tidigt måste axla ett stort ansvar och på egen hand tvingas föra en kamp om liv och död.
På förskolan är Moa som vilken tjej som helst. Hon visar inget utåt hur hon egentligen mår eller har det hemma.

Men hemma finns en mörk hemlighet. Moas pappa är alkolist och hennes mamma får utstå både slag och hot.

Till slut flyttar Moa och hennes mamma till en annan stad, men helvetet tar inte slut för det, utan det kommer bli ännu värre.

Så otroligt gripande. Jag hinner knappt börja läsa förrän tårarna kommer. Jag är fast direkt och kan inte sluta läsa trots att det gör så ont i mig.

Att hela tiden bli sviken av sina föräldrar som är frånvarande och inte har en aning om vad som händer gör att jag bara vill hoppa in i boken och hjälpa Moa.

Tyvärr finns det många barn som lever med frånvarande föräldrar och/eller som inte bryr sig, och det gör mig både arg och ledsen.