The Secret : magin

The Magic
Bok av Rhonda Byrne
I den här New Age-boken får vi ta del av ett mysterium med ursprung i en helig skrift. Byrne låter oss följa med på en lång resa vars mål är att öppna våra ögon så vi kan börja leva våra drömliv. Boken är en härlig blandning av vetenskap och religiösa läror som passar såväl den troende som den som enbart är ute efter lite ny fakta och spännande tolkningar.
The Magic, skriven av Rhonda Byrne, är en uppföljare på hennes första bok, The Secret.
I den här boken får man lära sig om att vara tacksam livet och vilken magi det kan sprida om man lär sig att använda sig av tacksamheten på rätt sätt.
Det är en bok där man får gå med på en 28 dagars resa av att lära sig livets magi steg för steg.
Boken återblickar en del till första boken The Secret men kompletterar också delar av The Secret som inte fanns med i den boken.
Det är en väldigt intressant resa man får gå igenom och allt detta med hjälp av 28 övningar som ska göras under dessa 28 dagar, det vill säga en övning om dagen.
Alla dessa övningar går ut på att lära dig om livets magi och att man kan vara tacksam för det allra minsta och vardagliga i livet likaså som allt det stora som händer. Boken lär dig att se livet genom ett annat perspektiv och den lär också ut hur man med hjälp av tacksamhet kan få ut det mesta av livet. Genom att utöva tacksamhet varje dag kommer också universum att återgälda dig.

En väldigt bra bok att läsa för att lära sig att uppskatta livet mer och att se det magiska i livet.
För mig var denna bok en räddare i nöden när jag mådde dåligt, med hjälp av övningarna och detta tankesätt kunde jag ta mig ur min tuffa period och se mer glädje i livet.
Jag tycker det är synd att boken inte uppmärksammats lika mycket som den första boken gjorde.
The Magic är lite bättre än The Secret tycker jag, vissa saker i första boken gick inte riktigt ihop med verklighet och det kompletteras verkligen med uppföljaren. I den här boken får man både läsa och lära sig information kring tankesättet som går tusentals år tillbaka i tiden och genom att få lära sig utöva tacksamhet varje dag blir man en mycket lyckligare person.
Det är många övningar från boken som jag har tagit med mig och använder mig av i vardagen och om något kring mig känns tufft eller att jag går igenom en jobbig period i livet tar jag fram boken igen. Och precis som första gången så räddar boken mig igen. Det är en perfekt bok för att få et annat perspektiv på livet, det finns så mycket magi kring oss vi missar att se och boken öppnar upp ögonen för att kunna se allt detta.