Höstregn

Bok av Lars Wilderäng
Efter inledningen med Höstsol är Lars Wilderäng nu här med den avslutande delen Höstregn. Stora delar av Europas elektricitet är utslagen. Christian Vindelby är på väg hem i ett flygplan, men resan avslutas snabbt när ljuset av en sol slocknar. Johanna fortsätter sina strider utanför Kalmar. Jonas är fast utanför Uppsala. Han måste tillbaka till länsstyrelsens krisberedskap.
Höstregn är den andra och avslutande delen av Lars Wilderängs thrillerserie. Som jag har längtat efter ett avslut.

Vi kastas rakt in i händelsernas centrum, där första delen avslutades. Ryssland har avancerat sitt anfall mot Sverige och gått i attack med kärnvapen, större delen av Europas elektricitet är utslagen.

Vi fortsätter att följa Johanna, Jonas och Christian i deras kamp att försvara Sverige och utplåna ryssen. Finns det ens något sätt att ta sig ur denna situation nu när Ryssland har gått till attack och även befinner sig i landet? Sverige står hjälplöst och det enda sättet att få hjälp är att vända sig till Rysslands största fiende, USA.

Man kan säga att Wilderäng har gjort ett fantastiskt jobb med sin research. Det ser man tydligt när han återigen skryter om sina kunskaper inom det militära. Vi ser ordentliga och detaljrika beskrivningar på militärens utrusning och fordon, samt Sveriges försvar överlag.

Det är rent ut sagt en fängslande bok. Man vill bara veta vad som händer härnäst och hur situationen kommer utvecklas. Kommer Sverige att klara sig? Om man inte har läst Höstsol, så bör man göra det innan man börjar med Höstregn. Annars kommer man inte ha någon förståelse för vad som händer i Höstregn.