Där allt börjar

Bok av Rebecka Raffaele
Att arbeta som sjuksköterska innebär blod, svett och tårar. Det här är något som sjuksköterskan Jenny bittert får erfara efter en tid av stor oro och turbulens på den alltmer pressade vårdcentralen Hälsocentralen i Halmstad . Jenny, som väljer att påtala bristerna för arbetsgivaren, hamnar istället själv i blickfånget och i djup konflikt med sin närmaste chef, vilket får oanade konsekvenser. Vi får följa Jenny och hennes familj och nära vänner, under en omvälvande tid i deras liv. Jenny är trettionio år, gift och har två små barn. Hon ställer sig svåra, viktiga och livsavgörande frågor. Den här debutromanen är en varm relationsroman om starka kvinnor mitt i livet, karriären och småbarnsåren. Författaren skildrar på ett trovärdigt sätt vårt uppstressade moderna samhälle ett samhälle som ibland pressar oss till vår yttersta gräns. Romanen har inspirerats av en hårt nedbantad svensk sjukvård och är en högst aktuell vardagsskildring som manar till både eftertanke och debatt.
En härlig bok med varma relationsskildringar, livet, småbarnsåren och karriären.
Rebecca har inspirerats av den hårt utsatta svenska sjukvården, om hårda neddragningar och tufft klimat och hur det är att arbeta där i. Det är trovärdiga skildringar som uppmanar till eftertanke.
Jag kan delvis känna igen mig i boken -
Själv slutade jag inom vården just för att människorna slutade ses som människor. De blev någon sorts lean produktion med tuffa ledtider.
Utan att spoila allt för mycket - så vackert du beskrev begravningen och känslorna kring den! Efter att ha varit på begravning för en anhörig slog den scenen extra hårt och känslorna kom tillbaka.
Jag ser fram mot kommande böcker av Rebecca