En oönskad julklapp

Bok av Sara Molin
Diana vill inte lämna Tanzania och resa hem till det mörka kalla Sverige. Men hon klarar inte av att säga nej till sin mamma, och när hon dessutom får möjlighet att vikariera på akuten bestämmer hon sig för att resa hem för två månader. Men ingenting blir som Diana föreställt sig. Hon får ett nära band med kollegorna, och det kommer fram att hon har en halvsyster på pappans sida.
3 utgåvor
Välj utgåva
En oönskad julklappSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113109251
En oönskad julklappSvenska - Okänt
ISBN: 9789113109367
En oonskad julklappSvenska - Okänt
ISBN: 9789113109312
Diana lämnar Tanzania för att tillbringa november och december i mörka Sverige, hälsa på mamma och jobba på akutmottagningen för att sedan åka tillbaka och jobba som sjuksköterska i Kenya.. Hon vill inte återuppleva känslan av att inte passa in och hon är inte sugen på att fira jul hemma i Sverige, hon trivs med att arbeta i Afrika. Men ingenting blir som hon tänkt sig när hon kommer hem till Sverige, hennes nya arbetskamrater nästlar sig in i hennes hjärta likaså Erik. Diana har också levt i tron att hennes pappa är avliden med det visar sig att han lever och att hon också har en halvsyster.

Jag har tidigare läst Saras bok "Som en öppen bok" och fullkomligt älskade den så mina förväntningar var ganska höga och jag säger WOW hon lyckas verkligen skriva en ny fullpoängare. Denna bok är lättläst med ett enkelt språk att förstå och ett bra flyt. Sara lyckas skriva på ett sätt som gör att jag som läsare fastnar och dras in i storyn och jag kan inte släppa boken. Det här en underbar bok som innehåller allt - den är underhållande, har kärlek, komplicerade relationer, charmig och att den utspelar sig i sjukhusmiljö är bara positivt, också att hitta sig själv, våga landa och släppa in människor i sitt hjärta och våga stanna i det. Underbar bok som lämnar den där goa känslan i magen när jag läst sista sidan och slår igen boken.
Det här är precis sådär julmysigt som jag vill ha det! Men innehåller även en hel del annat. Känslan av att känna sig annorlunda, ny vänskap, personlig utveckling, familjehemligheter och såklart kärlek! Lämnade en varm och mysig känsla efter sig när man läst ut sista sidan.
Molin skriver så lätt att det är svårt att inte dras med och läsa vidare.

Diana Jonsson har varit utomlands och arbetat de senaste 7 åren sen hennes mamma berättade en hemlighet. När hon nu kommer hem till jul är det med blandade känslor men hon tänker fira jul och arbeta i 2 månader i Sverige innan hon beger sig iväg igen men den här gången är det allt svårare att slita sig igen.
Diana har bestämt sig litet motvilligt för att åka hem till Sverige för att besöka sin mamma och fira julen med henne. Hon har under sju år arbetat vid olika sjukhus för en organisation i Östafrika. Nu har hon lämnat Tanzania för att ta ett vikariat i Sverige och att efter två månader återvända till Mombasa. Hon blir väl mottagen bland kollegorna på akuten och blir snart vän med Gunnel och Blaze. Relationen med mamman är spänd efter en händelse sju år tidigare, vilket var orsaken till att hon lämnade Sverige och har bara gjort sporadiska besök i hemmet. Mamman hamnat på sjukhus med befarad hjärtinfarkt, som dess bättre visar sig vara sjukdomen som kallas brustet hjärta, och kommer snart hem igen. Dessutom får hon veta att hon haren halvsyster och ingenting blir riktigt som hon tänkt sig. En mycket trevlig feelgood med både komplicerade relationer som måste redas ut och svåra beslut som Diana måste ta.