Slagsmål

Bok av Karl Modig
Det handlar bara om vem som är först. Ett slag kan vara den enda skillnaden som krävs. Conny har hamnat i en våldsam spiral. Han behöver gemenskapen som Ibrahim och killarna erbjuder, men med den följer förväntan att ställa upp, oavsett vad. Trots att Conny brottas med sig själv blir valet enkelt. Han är beredd att utstå nästan vad som helst. Vad som helst som gör upp med ett förflutet som inte lämnar honom ifred. I Karl Modigs nya roman Slagsmål behandlar han tunga ämnen som kärlek, sorg, trauman, vänskap och våld. Men framförallt handlar den om mäns relationer till varandra. Deras raka, ärliga vänskap å ena sidan och å andra sidan deras svårighet att nå ut till varandra.
En sådan stark berättelse om viktiga och tunga ämnen, bland annat att leva i ett destruktivt förhållande, sorg, våld och flykt från känslor.

Varje kapitel innehåller ett då och ett nu, dvs under förhållandet och efter förhållandet. Det var ett intressant och fascinerande sätt att lära känna huvudpersonen Conny och vad som hänt honom.

Hade jag undervisat på gymnasiet så är det här en bok som jag plocka in. Jag tror det skulle bli intressanta diskussioner om många olika saker. Det är definitivt en bok som väcker känslor och som man inte kan vara oberörd av.