Jakten på den försvunna mamman

Bok av Anna Nilson
Ella är 7 år och oftast väldigt glad, men inte idag. Idag är hon ledsen. Hennes mamma har åkt iväg för att jobba och ska vara borta jättelänge. Då bestämmer sig Ella för att leta reda på mamma. I ett spännande äventyr färdas hon genom djungel, grottor och hav för att till slut hamna i en stor stad. Men hur ska hon kunna hitta mamma bland alla dessa människor? Kanske är det eldslukerskan på tivolit som ger den avgörande ledtråden. Den här boken tar med barn, som stundtals saknar sin eller sina föräldrar, på ett spännande äventyr för att få tiden att gå fortare. Efter varje kapitel finns även tips på aktiviteter och lekar för att främja barnens kreativitet, läs- och leklust.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jakten på den försvunna mammanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178852680
Jakten på den försvunna mammanSvenska - E-bok
ISBN: 9789178853038
Denna bok var lättläst och med sin stora tydliga text kan det mycket väl läsas av barn som börjat läsa kapitelböcker själva. Och den spännande berättelsen som tar en vidare tillsammans med aktiviteterna som man kan göra i slutet av vare kapitel är denna bok riktigt rolig och öppnar upp också för aktiviteter även efter att man läst klart.
Boken är fin med alla färgglada bilder som finns på alla uppslag vilket gör att den går bra att läsa som första kapitelbok för yngre barn. Den går alldeles utmärkt att läsa för en 4 åring.
Vi uppskattade denna bok och ser fram emot att läsa mer!