Galgbergets väktare

Bok av Anna Jansson
Maria Wern har drabbats av en tragedi. Hennes man Björn är förlamad från nacken och nedåt och Maria sköter om honom i hemmet. När ett lik hittas i vattnet nedanför Högklint tvingas hon ge mer ansvar till de personliga assistenterna. Trots att hon litar på dem är det något som skaver. Nittonåriga Elin Rute väcks på midsommarnatten för att upptäcka att hennes älskade, Oliver, ligger mördad utanför sommarhuset i Djupvik. Hennes föräldrar beter sig oerhört märkligt, och Elin tvingas göra något som kommer att plåga henne länge efteråt. Galgberget i Visby är en gammal avrättningsplats. Gruppen som kallar sig Galgbergets väktare har tagit som sin uppgift att peka ut förrädare och döma dem till historiska straff. Ledaren låter hellre bilan falla än benådar. I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned på hennes privatliv. På klassiskt Anna Jansson-manér binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.
Det är midsommar och Blåeld och Vallmo står i blom. Elin är på fest med sina vänner när livet slås itu. En älskad vän blir dödad och misstron växer och frodas inom vänskapskretsen. Vad är människor kapabla att göra för att skydda sin fasad och upprätthålla sitt på ytan perfekta liv? Mycket, visar det sig...
Maria Wern kämpar med att få livspusslet att gå ihop. Hennes älskade Björn är i behov av assistans dygnet runt och faran i form av lunginflammation hotar ständigt att rycka honom ifrån henne. Assistentsommarvikarierna avlöser varandra och Marias oro för Björn växer. När Björns sommarvikarier börjar figurera allt mer i den mordutredning som pågår, tätnar dramatiken.
Maria Wern och Visbypolisen har fått ett rått och invecklat fall på halsen. Snaran dras sakta åt...
Spännande, vackra miljöer och makabra mord. Anna Jansson har gjort det igen.