De bästa tärningsspelen

Bok av Dan Glimne
Tärningar, och dess föregångare trästycken, snäckskal och benbitar från djur, har vi människor spelat med i långt över tiotusen år. I denna bok återfinns ett underhållande och intressant urval tärningsspel från olika länder och tidsepoker: - Hela 43 olika spel, med en, två, tre eller ännu flera tärningar - Nyskapande och spännande varianter av yatzy, klassiska hasardspel, spel med bluffande och på pokertema, skicklighetskrävande dueller för bara två deltagare och mycket annat samt några intressanta nyuppfunna tärningsspel! - Tydliga regler och instruktioner om spelsätt, antal deltagare, protokollföring och taktiktips Dan Glimne räknas som en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard. Han är författare till en lång rad böcker i ämnet, och skrev i Aftonbladet under elva års tid om poker och gambling; har föreläst om spelandets kulturhistoria på flera universitet och högskolor; har två gånger om fått utmärkelsen Guldtärningen; har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial; och har även valts in i Swedish Poker Hall of Fame.
Den här boken ville jag ha inför semestrar med barnen. Boken är ca 20x20 cm och perfekt att ta med på semester tillsammans med tärningar , papper och penna. Liten mängd packning som kan användas till mycket.

En jättefin bok! Boken börjar med ett förord med fakta om tärningar och tärningarnas historia. Boken innehåller strax under 50 olika tärningsspel. I några av spelen används både tärningar och marker. Har man inga marker finns tillräckligt många beskrivningar på spel med enbart tärningar.

Varvat med spelen finns vackra fotografier på författarens tärningar och fakta om de. Det är fotografier och fakta om t ex hur schamaner använder tärningar och replika av den äldsta tärningen som hittats.

Den boken kan alla föräldrar köpa till sina barn för att undvika tjuriga miner där det inte finns Wi-Fi