Skrivarkurs på pensionat Havsviken

Bok av Anna Johansson
Cornelia Blom har blivit dumpad av sin pojkvän för att han måste "hitta sig själv" på en strand i Thailand. Cornelia bestämmer sig för att åka till pensionat Havsviken för att gå en skrivarkurs och bota sin skrivkramp samt sitt brustna hjärta. Med sig har hon hunden Bosse som hon ofrivilligt måste passa i några veckor. Väl framme på kursen upptäcker Cornelia att några av de andra deltagarna har hemligheter som hänger ihop med händelser som utspelades i Havsviken för tjugo år sedan. Det blir mer dramatiskt än vad Cornelia någonsin kunnat föreställa sig ... Hon träffar även Aron. Mannen med de fina ögonen. Synd bara att kärlek är ett avslutat kapitel för Cornelia.
Cornelia har blivit dumpad av sin pojkvän och för att bryta vardagen och bota sin skrivkramp åker hon på skrivarkurs på pensionat Havsviken. Som ofrivilligt sällskap får hon med sig sin systers hund Bosse som hon ska ta hand om några veckor. Väl framme på kursen så upptäcker hon att andra deltagare bär på hemligheter som hänger ihop med en händelse som skedde för 20 år sedan. Och så möter hon Aron med de vackra ögonen...men kärlek var ju ett avslutat kapitel i hennes liv.....

Jag gillade den här boken, den överraskade mig positivt, Varför? För jag är inte någon större fantast av böcker som har en blandning av genren feelgood/mysdeckare, men den här boken passade mig. Det var en härlig blandning av kärlek, lite spänning, humor, oväntade tvister, den var underhållande och hade ett bra driv framåt. Det var en lättlyssnad bok och timmarna gick och helt plötsligt var den slut - ett gott betyg när en bok flyter på och jag inser att jag gärna hade stannat kvar i boken ett tag till, härliga karaktärer och boken lämnar efter sig en go känsla i kroppen.