Midnattsblot

Camilla Sten
De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon. För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute. Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker. Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent. Midnattsblot är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.
Jag föll pladask för Bergtagen, så förväntningarna inför andra delen var höga. Midnattsblot är inte bara lika bra som Bergtagen, den är nära nog ett strå vassare. Karaktärerna blir allt mer levande, deras relationer utvecklas på olika sätt och jag känner starkt med dem. Särskilt Julia, vars mamma blir allvarligt sjuk. Vänskap, skräck och mystik i en perfekt blandning, magisk realism när den är som allra bäst.

Camilla Sten har ett helt eget sätt att skapa magi. En krypande suggestiv stämning som griper tag i en och gör det helt omöjligt att slita sig. Det är ett läge som gäller här, och det är sträckläsning!