En avgörande ledtråd

Bok av Peter Gissy
Svensk deckare från Göteborg. Efter skilsmässan håller Michelle Mohlin i Göteborg äntligen på att få ordning på sitt trassliga liv - en bidragande anledning är engagemanget i ett jourhem för misshandlade kvinnor. Michelle har en bakgrund som polis men lämnade yrket för att utbilda sig till rättspsykolog. Trots att hon vill hålla sig ifrån det gamla polisarbetet låter hon sig övertalas att ingå i en nybildad, gränsöverskridande, utredningsgrupp när tjugotvååriga Jessica Andeby påträffas mördad i en svart plastsäck i skogen norr om Göteborg. Den nakna kroppen ger inte polisen några ledtrådar - den pedantiskt noggranne gärningsmannen har städat bort allt utom en sak: ett halvt spelkort.
En avgörande ledtråd av Peter Gissy

Jessica 22 år, hittas mördad liggande i en svart sopsäck i en skog utanför Göteborg. Det enda spår som gärningsmannen lämnat efter sig är ett halvt spelkort. Varför har mördaren lämnat kortet i säcken?

Den före detta polisen, Michelle Molin, som numera är nybliven rättspsykolog tar tag i saken, och försöker ta reda på vad kortet står för. Hon gör egna utläggningar för att locka fram ett svar från mördaren och hon får snart ett genombrott. Så försvinner ytterligare en kvinna vars omständigheter kan sättas ihop med den mördade kvinnan.

Nu måste Michelle Molin hitta den försvinna kvinnan innan allt är för sent. När så Michelle sammanförs med mördaren, blir det inte som hon tänkt sig, och snart står även hennes liv på spel.

Denna bok är på drygt 600 sidor, lyssnar du som jag gjorde på ljudbok är den i två delar. Peter Gissy har skrivit omkring 50 böcker och jag har läst några av dem och tyckt om alla. En avgörande ledtråd var riktigt spännande, välskriven och en bladvändare. Karaktärer och miljöer är välgestaltade och alla kapitlen avslutades med en cliffhanger så det var bara att fortsätta lyssna. Spänningen stegrades sig ändå till sista sidan och storyn var inte förutsägbar.