Början på något nytt

Jenny Fagerlund
Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag. Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga. Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman. Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Honvet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till? Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.
Johanna har precis flyttat till Båstad med sin familj, hon drömmer att skriva en bok, att hitta nya vänner och passa in, men det blir inte så enkelt som hon tänkt sig - Var flytten ett misstag?
Alex flyr till familjens sommarstuga i Båstad då hon upptäcker att hennes pojkvän är otrogen. Hon är influenser med många följare men känner sig ändå ensam.
Mona har motvilligt gått i pension efter 40 år som flygvärdinna - jobbet hon älskade men som också hjälpte henne att förtränga och hantera en sorg.
Dessa tre kvinnor möts av en slump och det blir början på något nytt….

Det här är en underbar pärla - feelgood när den är som bäst. Jag har läst alla Jennys böcker och jag är såld varje gång och längtar "tålmodigt" efter nästa bok. Den här boken innehåller alla de klassiska ingredienserna för att bli en bra feelgoodbok - kärlek, vänskap, utanförskap, sorg, otrohet….det är en välskriven, lättläst bok som har djup, värme, den känns genuin, vardaglig och realistisk och jag fångas med och lever mig in i de olika karaktärernas liv och känslor. Det är en balanserad blandning av ljus och mörker och belyser vardagliga saker om hur vi kan uppleva utanförskap, otrohet, att flytta och ett liv som nybliven pensionär. Känslan när sista sidan är läst och jag slår igen boken, den där varma känslan i magen och hjärtat, när den uppstår då är det en riktig pärla - precis den känslan får jag av denna bok.