Livvakten

Anna Karolina
Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru för mordet, affärskvinnan Anita Spendel. Köhlers Advokatbyrå med den skarpa utredaren Ebba Tapper tar sig an Anitas försvar. Ebbas efterforskningar leder henne mot en parallell värld med gängskjutningar, droger och trafficking. På andra sidan stan kämpar förortstjejen Bianca Aquilera med att få vardagen att gå ihop. Hon är ensamstående mamma, lever på existensminimum och har ett ex som åker in och ut på kåken. Men så förändras allt. Bianca rekryteras till en topposition inom Spendels fraktbolag. Ingen förstår hur det har gått till. Hennes väg mot makten ter sig alltför snabb och omgärdas av frågetecken. Livvakten är andra delen i serien om den före detta polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Anna Karolina är den klarast lysande stjärnan på deckarhimlen. Ingen skriver smartare, coolare, mer spännande och med fler oväntade vändningar än hon. Carin Gerhardsen Spänningsfaktorn. Den är på gränsen till jobbig. Jag sumpar möten, jag sumpar att duscha, jag läser boken under tiden som jag äter min lunch. Stig Larsson, Aftonbladet om Stöld av Babian
Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru Anita för mordet. Köhlers advokatbyrå där Ebba Tapper är utredare tar sig an fallet, men i hennes efterforskningar möter hon en värld med gängskjutningar, droger och trafficking. I förorten finns Bianca och hon kämpar med att som ensamstående mamma få ekonomin och livet att gå ihop. Hennes ex åker in och ut i fängelset och hon hamnar i en dramatiskt situation och nästlas in i den kriminella världen och rekryteras till en topposition inom Spendels fraktbolag….

Det här är den andra delen i serien om Ebba Tapper och boken var verkligen efterlängtad efter hennes förra bok "Försvararen" som var riktigt bra och denna lever upp till samma nivå. Det här är en riktigt bladvändare från första till sista sidan, jag är fast, den är fartfylld, rapp och med ett tempo och driv som gör att sidorna flyger fram. Boken bjuder på spänning, kärlek, gängkriminalitet, droger, våld och sexhandel och den gör mig stundtals mörkrädd. Det är en obehaglig värld att läsa om och det känns realistiskt att mycket av det som skrivs i boken skulle kunna hända i verkligheten vilket gör boken mer spännande och trovärdig. Det bjuds på oväntade tvister och många intriger och jag försöker trassla upp och reda ut dem men lyckas inte - vilket jag uppskattar. Den här boken skulle verkligen göra sig bra som film eller tv-serie, det skulle bli ruskigt bra.