Tilly och äventyrskartan

Tilly and the map of stories
Anna James
Det är något märkligt på gång i bokvandrarnas värld. En dag kommer en man in i Blads Bokhandel - bara för att plötsligt glömma vilken bok han letade efter. Tilly och hennes familj börjar genast ana oråd. Samtidigt får familjen Underwood allt mer makt bland bokvandrarna, och de är fortfarande ute efter Tilly. För att ställa allt tillrätta lämnar Tilly tryggheten i bokhandeln och reser till USA för att tillsammans med sin vän Oskar finna de legendariska arkivarierna. Eller, det är i alla fall planen. Snart står de öga mot öga med faror som de inte alls var beredda på, och det enda som kan hjälpa dem är deras mod och uppfinningsrikedom. Och några av deras käraste vänner från böckernas värld ... Bokvandraren Tilly är tillbaka i tredje delen i den hyllade serien Den magiska bokhandeln, en sagoskimrande, fantasieggande och mysigt brittisk berättelse om böckernas förtrollande värld. " en välskriven mellanåldersbok som lyckas bygga upp en spännande magisk värld på ett nyskapande sätt. Utformningen av texten och de tillhörande illustrationerna, av Paola Escobar, tillför extra läsglädje i denna bok som är som gjord för högläsning." Siska Humlesjö, BTJ-häftet nr 21, 2020, om Tilly och bokvandrarna "Det här är bland de mysigaste böcker jag har läst!" Paula Högström, bibliotekarie, i P4 Extra, om Tilly och Bokvandrarna Anna James är författare och journalist och bor i London. Hon har varit litterär redaktör på The Bookseller Magazine och brittiska Elle, och dessutom skrivit för tidningar som LA Times, Financial Times och The Independent. Hon debuterade som författare med serien om Tilly och har nominerats till en rad priser för sitt arbete.
En bladvändare om bokmagi och en bokhandeln!! Det kan knappast bli bättre; böcker om böcker är en Stor favorit! En serie som jag varmt kan rekommendera där jag har blivit Väldigt förtjust i huvudkaraktärerna; dem berör!

Det här är tredje boken om Tilly, hennes vän Oskar samt familjen Blad. Den första heter "Tilly och bokvandrarna" och den andra heter "Tilly och de förlorade sagorna".

I den här boken är det dags att återta möjligheten att få bokvandra som tidigare. De som sätter stopp för Tilly och hennes familj är den nya huvudbibliotekarien för Underbiblioteket och dennes tvillingsyster som har förbjudit bokvandring för att komma åt något mycket åtråvärt och värdefullt.

Men till sin hjälp måste de hitta de personer som i legenden kallats för Arkivarierna. Finns dem eller är de endast en myt? Tilly är övertygad om att de finns men frågan är vart och hur ska hon och Oskar i så fall lyckas hitta dem? Det blir ett gastkramande äventyr och det är en spännande bok från sida ett!

Det här är en bokserie som jag tycker mycket om för att den utspelar sig i den bästa av världar; böckernas värld! Att själv få träffa de bokkaraktärer som man älskar utan att faktiskt läsa deras egna böcker (som man redan läst x antal gånger) känns lite extra fint på något sätt. Längtar så mycket över att få träffa Tilly och Oskar och deras närmaste på Blads bokhandeln inom en snar framtid.