Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt

Emma Schols
Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död. Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.
Morgonen den 3 september år 2019 vaknar Emma tidigt av att två av hennes barn leker på nedervåningen, plötsligt störs friden av att barnen ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor, Emmas enda tanke är att få ut sina sex barn…

Detta är en otroligt stark läsupplevelse och i denna bok får man läsa Emmas egna berättelse om hennes känslor och upplevelser. Denna bok innehåller så mycket - sorg, styrka, kärlek, hopp, livsglädje, en kämparglöd utan dess like och att kärleken till sina barn väcker lejonet inom sig. Tanken att vakna upp till att det brinner i sitt hem - vilken mardröm, det är ju tankar man haft själv och funderat på hur man ska reagera om det skulle hända och hur man ska kunna rädda sina barn - Vad gör jag? Hur gör jag? Hur reagerar jag? En otroligt stark berättelse som berörde mig djupt.