Inferno i snö

Marie Bengts
Några dagar före jul 1957 är Hannah Lönn och hennes faster Lilly på väg till det öländska pensionat där de ska fira jul. På vägen överraskas de av snöfåken och tvingas söka skydd på en närbelägen gård, där de får stanna tills stormen är över. Det visar sig snart att de kommit till ett allt annat än harmoniskt hushåll, och Hannah anar att de rent bokstavligt kanske har hamnat ur askan i elden. Den tredje boken om Hannah Lönn är liksom de tidigare en pusseldeckare av klassiskt snitt. Denna gång utspelar den sig på ett igensnöat öländskt alvar, där en mordbrännare sprider skräck bland öns befolkning. Utan kontakt med yttervärlden blir Hannahs list och slutledningsförmåga avgörande för att avslöja de instängda personernas mörka hemligheter.
Spänning i juletid... Kan det bli Mycket bättre? Nej jag tror inte det. Jag har saknat Hannah Lönn och det var en ren fröjd att återse en favoritkaraktär! En bok jag varmt kan rekommendera; julig och spännande; allt på samma gång.

Det här är tredje boken om Hannah Lönn; den första heter "En sax i hjärtat" och den andre "Döden klär i domino".

Den här boken utspelar sig i juletid. Hannah och hennes faster Lilly ska efter händelserna som utspelade sig i huvudstaden äntligen slappna av och ta lite ledigt.

Ledigheten ska spenderas på Öland; men tyvärr råkar Hannah och hennes faster ut för den berömda och ökända snöfåken och får tar skydd i en stor herrgård. Den semester som framförallt Lilly hade önskat sig är nu ett minne blott. För nu avlöser den ena händelsen efter den andra varandra; den ena värre än den andra. Till slut vet de insnöade varken ut eller in? Vem är skyldig och vem är det inte?

En spännande deckare; som en kombination av Agatha Christie och Maria Lang. Kan varmt rekommendera denna pusseldeckare och jag Längtar efter att få läsa bok nummer fyra!