En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan

A winter kiss on Rochester Mews
Annie Darling
»Julstämning med extra allt!« Femina Det är den tiden på året då man förväntas vara glad. Men på den lilla gatan Rochester Mews finns två personer som avskyr allt vad julstämning heter. Den begåvade konditorn Mattie har avskytt högtiden sedan hon fick sitt hjärta krossat på julafton för två år sedan. Bredvid hennes tesalong ligger bokhandeln där Tom arbetar. Han delar hennes avsky, men det är också det enda de har gemensamt. Tom och Mattie kan inte vistas i samma rum utan att gräla. När en av lägenheterna ovanför butikerna blir ledig och de två tvingas dela bostad blir stämningen mellan dem ännu mer kylslagen. Kan en bokhandel full av romantiska böcker, en uppstoppad ren och en kyssvänlig hörna under misteln övertyga två vresiga typer att bli förälskade i julen, och i varandra? En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan är den fjärde och avslutande delen i Annie Darlings serie i bokhandelsmiljö. Det är en färgglad smällkaramell med fantastiska karaktärer, humor och härlig julstämning.
Konditorn Mattie har avskytt julen sedan hon fick sitt hjärta krossat på julafton för två år sedan. Bredvid hennes tesalong ligger bokhandeln där Tom jobbar, han delar hennes avsky för julen men det är det enda de två har gemensamt. Tom och Mattie kan inte visats i samma rum utan att gräla men när lägenheten ovanför blir ledig och de tvingas dela bostad, blir stämningen dom emellan ännu mer kylig….

Det här är den fjärde och avslutande delen i serien "Bokhandeln för ensamma hjärtan. Jag har läst dom alla och tyckte att del 1 var bäst, del 2 & 3 var godkända och denna sista del höjdes sig till nästan samma nivå som första. Det var mysigt att åter få kliva in i den mysiga bokhandeln och möta kända karaktärer igen, här trivs jag bland böcker och goda bakverk. Boken har bra miljöbeskrivningar och är lättläst, men det ändå något som fattas för mig för att det ska bli en fullträff och vad det beror på har jag svårt att sätta fingret på men vi är alla olika med olika smaker. Boken har alla de ingredienser som en feelgood med vinterinslag ska ha - vänskap, kärlek, lite drama, inslag av snö och jul, värme och pricken över i:et är att boken utspelar sig i en bokhandel. Jag rekommenderar att man läser böckerna i rätt ordning för att få en helhet.