Den försvunna staven

Jenny Edvardsson
Det är yngre järnålder i en liten by någonstans i Sverige. En völva vaknar på morgonen och kan inte hitta sin heliga stav. Hon blir både rasande och orolig. Utan den kan hon nämligen inte spå om framtiden. Barnen Loke och Embla bestämmer sig för att börja gräva i mysteriet. Kan de hitta tjuven och hjälpa völvan? "Axels historiska mysterier" är en rikt illustrerad serie som kombinerar historiska fakta med spänning. Perfekt för den vetgiriga nybörjarläsaren! Jenny Edvardsson är författare och lärare i svenska och historia. Filippo Vanzo är illustratör och arbetar både med barnböcker och historisk illustration. Bokförlaget Hedvig - lättare läsning för barn och vuxna.
Lärorik och Spännande på en och samma gång kan knappast bli bättre! Ser framemot att läsa fler av "Axels historiska mysterier"!

Den första boken om Axels historiska mysterier och efter att ha läst den första om den försvunna staven så vill jag läsa många, Många fler!

Vi får träffa arkeologen Axel och hans granne Viggo; de umgås när Viggos mamma är på jobbet. Axel är Fantastisk på att berätta historier. Den här gången får Viggo höra berättelsen om völvestaven som försvann och kanske vet Axel vad den tagit vägen?

Men allt detta utspelar sig naturligtvis i dåtid och huvudpersonerna som vi får följa med heter Embla och Loke. Frågan är om de lyckas med sitt uppdrag eller inte...

Ska bli spännande att läsa vidare om Viggo, Axel, Embla och Loke! Älskar genren historiska deckare!