Maria Ihrsen

Användarprofil
Sommar vid havet i Danmark. Vi följer flera familjer som tillbringar sina somrar på ett badhotell vid havet. Man följer se flickor som arbetar på hotellet och överklassen som bor på hotellet. Kärleksmöten och historiska händelser och många olika karaktärer.

Flätorna

Bok av Eva Emanuelsson
Tre kvinnor i en liten by utanför Enköping startar ett företag tillsammans. De har olika bakgrund och olika erfarenheter av arbete. Både de själva och deras män har många fördomar. En lättsam berättelse med humor och igenkänning.
Fina skildringar av miljöer och människor. Tar några sidor att komma in i handlingen eftersom den hoppar mellan olika tidsperioder. En roman med både spänning och kärlek.

Marvatten

Bok av Ann Rosman
Spänningsroman som utspelar sig i olika tider, men på samma plats i Marstrand. Man får följa en ung flicka som får arbete som piga hos änkan till guldsmeden i Marstrand på 1860-talet. Parallellt följer vi familjen som bor på samma fastighet 2020- talet. Den nyfikne föräldralediga polisen är den som håller ihop historien. Gillar man historia och spänning är den läsvärd.
En berättelse om hur huvudpersonen Stella råkar ut för en svår sjukdom. Tillfälligheter gör att hon träffar på en person i flera olika miljöer. När hon tillfrisknar får hennes liv en helt ny vändning. Hon byter arbete och livsstil och flyttar med sina barn från Irland till New York.
Trevlig feel good- spänningsroman. Man följer polisparet Backman och Barbarotti i två olika tidsperioder, när de försöker lösa ett fall med en försvunnen person. Berättelsen är ganska långam, men man vill veta hur det går och språket flyter.

Hennes gröna ögon

Bok av Anne Liljeroth
Annorlunda bok som handlar om en kvinna med gröna ögon som söker sitt ursprung. Spännande och man undrar hur allt hänger ihop.

Näktergalen

Bok av Kristin Hannah
Spännande och känslosam. Utspelar sig under andra världskriget i Frankrike. Den handlar om två systrar och hur de på olika sätt deltar i kriget.
Tara berättar om sin uppväxt i en familj med många syskon och sin pappa och mamma som är mormoner. Pappan har många idéer om hur de ska klara sig när domedagen kommer. Han är hård och visar inte känslor. Familjen råkar ut för flera olyckor. Tara vill studera men vet inte hur man gör. Hon har aldrig gått i skolan. En stark berättelse!

Ett enklare liv

Bok av Anna Fredriksson
Andra boken i en trilogi som handlar om mor, dotter och dotterdotter. De har inte haft så bra relation, men börjar lära känna varandra. Utspelar sig på skånska landsbygden och i Köpenhamn. I berättelsen följer man kvinnorna i nutid och tillbakablickar i tiden. Dotterdottetn provar på att starta lantbruk och hennes mamma startar ett pensionat. Mormor är konstnär och man följer henne genom åren. Feelgood i mysig miljö.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.