Margareta

Användarprofil

Små katastrofer

Bok av Sarah Vaughan
Liz och Jess är vänner sedan 10 år när de båda väntade sitt första barn. Jess kommer till sjukhuset med sin dotter som är 10 månader gammal. Betsey som barnet heter har skadat huvudet. Liz är barnläkare och ska undersöka Betsey. Moderskapets olika sidor, lojalitet, skuld och vänskap är delar i denna spänningsroman.

Shuggie Bain

Bok av Douglas Stuart
Shuggie Bain lever med sin svårt alkoholiserade mamma Agnes. Han får ta stort ansvar för sig själv och henne. Hoppet om förändring är ständigt levande. Det gör ont i hjärtat att läsa boken. Mycket misär men fint och kärleksfullt skrivet. En bok jag varmt rekommenderar.

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Amerikansk jord är en spännande och skrämmande bok. Lydia är på flykt från Mexiko efter att hennes man och ytterligare 15 familjemedlemmar har mördats. Med sig har hon sin son Luca som är 8 år. De tvingas utstå mycket hemskheter på färden mot USA. Det som berör mig extra mycket är allt som mamman tvingas se sitt barn utsättas för.

Fruarna

Bok av Tarryn Fisher
Fruarna är lättläst med korta kapitel. Thursday är tillsammans med Seth, en man med två andra som han bor hos olika dagar. Thursday hittar en ledtråd till en av de de andra fruarna och tar kontakt med henne. Med vad är sant och vad tror Thursday är sant. En relationsthriller med flera vändningar.

Stöld

Bok av Ann-Helén Laestadius
Boken skildrar en del av Sverige som jag vet alldeles för lite om. Det handlar om renjakt, förföljelser och trakasserier av samer. Spänningar mellan samer och andra bybor. Miljön och karaktärerna känns så levande och äkta. Allting är inte svart eller vitt och jag gillar att tjuvjägaren Robert även har mänskliga sidor vilket visar sig i kärleken till hans hund. Stöld är så bra att den lär vinna flera priser under året.
En motionsform som passar när som. Man kan variera fart och längd. Det bästa är alla fina samtal med den man går med (ofta min dotter).
En klassiker som alltid går hem. Kan kombineras med potatis, pasta och ris vilket ger många möjligheter. Brukar ugnsbaka halva korven och göra stroganoff på andra halvan.

Godnatt, mister Tom

Bok av Michelle Magorian och Peter Johnston
Willie Beach evakueras från London under andra världskriget. Han hamnar hos Mister Tom på den engelska landsbygden och livet blir sig aldrig mer likt igen. Så mycket känslor och pendling mellan hopp och förtvivlan i denna bok som har fokus på det finaste av allt - kärleken.
Anders Hansens bok Skärmhjärnan är intressant och mycket tankeväckande. Rekommenderar den men vill du veta mer så tveka inte att läsa den ursprungliga boken. Tycker du att du inte har tid så är du precis rätt målgrupp för boken.
Det är roligt att läsa en feelgood förlagd till mina hemtrakter. Falska toner och söta vinbär är femte delen Ewa Klingbergs Huskvarnaserie. Gården Brunstorp och andra platser runt Huskvarna figurerar i de två parallella handlingar som löper genom boken. 150 år skiljer dåtid från nutid. Kvinnorna står i centrum i båda berättelserna.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.