Recensioner av Åsa

Binas historia av Maja Lunde 

Betyg 5
Biforskaren, biodlaren och mänskliga pollinerare väver samman denna fantastiska berättelse om bin. Dåtid, nutid och en möjlig framtid alterneras för att läsaren ska få en så bra bild som möjligt om binas liv. Varje tidsepok är en roman i själva romanen. Läsvärd!

Härifrån till verkligheten av Eva Rydinger 

Betyg 5
Kan man sörja en partner "rätt eller "fel"? Vem bestämmer det? Och när är det okej att gå vidare i en ny relation? Det är frågor som diskuteras i denna relationsroman. Finstämt får man följa Marianne och den vuxna dottern Karin som sörjer på olika vis och är kritiska till varandra. Man får även växelvis följa deras tankar i ämnet och om livet i stort.

Svärmodern av Moa Herngren 

Betyg 4
Åsa uppfostrar sin son Andreas själv. De har en nära relation som ruckas när Josefin dyker upp i Andreas liv och får honom att fundera över familjerelationen. Josefin blir ett hot för Åsa med sitt ifrågasättande. Att hon snabbt blir gravid gör det hela inte lättare. Familjedrama på hög nivå.

Ödesmark av Stina Jackson 

Betyg 4
Liv har alltid längtat från Ödesmark och en överbeskyddande pappa. Får dock tidigt en son, vars pappa är okänd. Familjebanden blir starka och destruktiva. Berättelsen är mörk och ruvande, med ett brott som måste lösas.