Elisabeth Bäckman

Recensioner

Där kräftorna sjunger
Bok av Delia Owens

Betyg 5
Vilken läsupplevelse! Språket och handlingen gjorde mig helt uppslukad av boken. Ensamheten, så tragisk och den önskan om att passa in. Samtidigt som det ändå fanns något hoppfullt mellan raderna. Miljön och djurlivet målas upp på ett så levande och beskrivande sätt. Det här är en av dom bästa böckerna jag har läst.

Kanske den här gången
Bok av Jill Mansell

Betyg 4
Jag gillar verkligen Jill Mansells sätt att skriva. Miljöerna i boken är så charmigt, pittoreska och med fokus på relationer och olika livsöden gör det här till en riktigt hjärtevärmande feelgood. Jag vill varmt rekommendera boken.
Läs och njut!

Jagad
Bok av Lotta Luxenburg

Betyg 4
Det är en fartfylld handling och ett bra driv framåt. Här får vi följa både polisen och mördaren vilket gör boken både spännande och intressant. Jag har läst hela serien och det rekommenderas även om böckerna är fristående.

Tre små lögner
Bok av Laura Marshall

Betyg 5
Riktigt bra uppbyggd och spännande handling som jag gillade skarpt. Det är korta kapitel och ett driv framåt som gör att man vill läsa ett kapitel till, ett till och ett till för att få reda på vad som hänt... Kan verkligen rekommendera den här boken om man gillar spänningsromaner med flera lösa trådar innan allt vävs ihop på ett snyggt sätt.

Mitt hemliga liv
Bok av Jenny Fagerlund

Betyg 4
Mitt hemliga liv har ett djup och som väcker tankar hos mig som läsare. Det är en finstämd feelgoodroman med olika livsöden som berör, om att försöka hitta sig själv och vad man vill få ut av livet.

Under samma himmel
Bok av Camilla Davidsson

Betyg 4
Camilla Davidsson skriver med ett djup och klokhet. Det är målande miljöer och karaktärer som jag fastnar för. Jag har ”fysiskt” varit både i Jämtlandsfjällen och spenderat tid på Gotland efter att ha läst boken. Jag tycker väldigt mycket om hennes tidigare böcker och än en gång så blev jag inte besviken.

600 mil till dig
Bok av Lovisa Wistrand

Betyg 4
Så mycket känslor...! Relationen kändes så rätt och samtidigt så fel. Alice som hela tiden är andra till lags (hög igenkänning) vill man ruska om ibland. Det är fokus på känslor och relationer och det har författaren lyckats bra med. Helt klart läsvärd bok som jag kom att sträckläsa. En bok som jag varmt rekommenderar.

Råttkungen
Bok av Pascal Engman

Betyg 5
Återigen har Pascal skrivit en fartfylld bladvändare. Det är ett högt tempo genom hela boken. Handlingen är mörk och vissa karaktärer är riktigt skrämmande. Men boken är inte nattsvart rakt igenom, det finns även ljusglimtar.
Råttkungen är en riktigt häftig läsupplevelse!

Glasveranda med sjöutsikt
Bok av Hanna Blixt

Betyg 5
Feelgood på hög nivå!
Det här är en finstämd feelgood som letar sig in i hjärtat och stannar kvar där med sina mysiga miljöer och charmiga karaktärer. Det här var en bok som jag ville läsa sakta för att få vara kvar i handlingen länge, men som jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag hoppas, hoppas att det kommer fler feelgoodromaner från Hanna Blixt. Riktigt härlig feelgood som värmer i hjärtat!

Samtal från en ängel
Bok av Guillaume Musso

Betyg saknas
Första delen i boken börjar rätt lugn men så plötsligt blir det tvära kast och man dras in i en spännande och fartfylld handling. Musso är skicklig på att snabbt vända historien och det är ett bra driv framåt. Imponerande berättarstil.