Lena Carlsson

Användarprofil

Julie and the Phantoms

TV-program från Netflix
En serie om ett band som på 90-talet går bort och återkommer som spöken under 2020. En serie fylld med musik, vänskap, humor, kärlek och sorgliga stunder när bandet försöker lista ut sina oavklarade affärer för att kunna gå över till andra sidan. Var jag åldersgruppen den var riktad till? Nej. Älskade jag den ändå och blev berörd av ett flertal scener? Absolut!

Fawkes

Bok av Nadine Brandes
Vi slängs in i en värld där en pest håller på att sprida sig genom London. En pest som förvandlar den som drabbas till sten. Vi får följa Thomas Fawkes i sin jakt på att hitta sin försvunna ökända pappa Guy Fawkes och även ta del av en värld fylld av Color magic och masker som kämpar mot varandra i denna häftigt spännande värld som Nadine Brandes har byggt upp.

Jag fastnade direkt i denna historia vilket jag inte alls hade väntat mig. Vi får lära känna nya karaktärer längst med vägen genom Thomas och jag hade svårt att lägga den från mig längre stunder. Jag var lite orolig när jag startade den då jag inte har så bra koll på just denna historiska händelse men jag hade inte alls behövt oroa mig innan för även om jag kanske inte förstod vilka karaktärer från historien som stämde eller inte så fick jag istället en riktigt spännande bok som tog med mig på ett äventyr som jag inte kommer att glömma i första taget.

De fem legenderna

Film från 2012 regisserad av Peter Ramsey
En film där John Blund, Tomten, Tandfen, Påskharen och Jack Frost skall kämpa mot 90-talets mardrömsfigur för att rädda barnens drömmar och på så sätt inte bli bortglömda sagofigurer själv kan inte få mer än högsta betyg från mig. Den var otroligt vackert tecknad och man förtrollades precis som ett barn. Fantastisk!

Scythe

Bok av Neal Shusterman
Vi blir inslängda i en värld där döden har blivit utplånad och en Scythes uppgift är att se till att jorden inte skall bli överbefolkad genom att slumpmässigt ta död på människor. Mitt i detta blir Citra och Rowan utvalda till praktikanter för en av dessa Scythes men inser snart att om dem inte klarar utbildningen så kan dem själva bli utvalda som offer.

Denna bok levererar oväntade vändningar sida efter sida och lämnar en med en otrolig känsla av vad sjutton är det jag har varit med om. En fantastisk spännande bok från första sidan!
Boken följer en 18-årig Snow när han får i uppdrag, att tillsammans med andra studenter, bli mentorer i det 10:e Hungerspelen, någonting som aldrig har gjorts förut. Snows är en fin gammal familj i Panems värld därför blev Snow väldigt chockad när han fick bottenskrapet, den kvinnliga deltagaren från Distrikt 12, Lucy Grey. Men ju längre han lär känna henne desto mer smittas han av hennes energi. Ja det är riktigt svårt att inte tycka om Lucy som karaktär och det var väldigt intressant att få vara tillbaka i Panem så kort efter det berömda kriget. För även om arenan inte är lika flashig som i Hunger Games så är det absolut en mörkare behandling av deltagarna som vi får ta del av.
Jag älskade att utforska och lära mig mer om bakgrunden till vissa saker som är självklara i Hungerspelsböckerna men kvaliten svajade något så otroligt mycket. Vissa delar älskade jag, annat ville jag läsa mer om och vissa saker brydde jag mig inte alls om och fann väldigt svårt att ta mig förbi. Jag kan ännu inte säga om detta är en bok som jag gillade. Tyckte absolut om att få lära mig mer om Panems historia och det var kul att träffa Lucy Grey och andra karaktärer, men njae detta var nog inte en höjdare annars måste jag nog erkänna, men som sagt faktamässigt var den riktigt intressant!

Sedan du försvann

Bok av Morgan Matson
En dag precis när sommaren skall starta på allvar så försvinner Emilys bästa vän Sloane bara sådär puts väck. Helt tyst försvinner hon men lämnar en liten present till Emily. En Att Göra Lista med tretton uppdrag som Emily aldrig någonsin skulle få för sig att göra själv. Emily bestämmer sig för att anta utmaningen då hon tror att dem kommer att leda till vart Sloane har tagit vägen. Men snart inser hon att listan innehåller en hel del saker som hon kanske inte hade väntat sig tex. Rida på en häst, krama någon som heter Jamie och kyssa en främling.

Detta var en fin sommarutmaning som Emily tar oss med ut på. En utmaning som ledde till modiga försök, ny vänskap och kanske också en och annan liten kärlekshistoria. Perfekt att läsa i sommarsolen!

The Bromance Book Club

Bok av Lyssa Kay Adams
En bok som handlar om tuffa sportsmän som läser romance böcker tillsammans för att hjälpa sin kompis att rädda sitt äktenskap, ja hur kan man inte tycka om det? Boken är fylld med värme, humor, stark vänskap och kärlek. Jag älskade att läsa om hur dessa män möttes upp och pratade känslor med varandra, något som inte fanns i böcker i samma utsträckning när jag växte upp. Uppfriskande!
Jag skrattade, fånlog och levde mig in till 150% när jag följde dessa karaktärers resa och det var en ren fröjd att få följa dem och se hur dem utvecklades. Om du bara skall läsa en romance inom den snaraste tiden, då kan jag varmt rekommendera denna bok!

Arthur

Bok av Mikael Lindnord
Detta är den sanna, söta, roliga och hjärtekrossande berättelsen om gathunden Arthur och hans nya vän elitidrottaren Mikael som tillsammans måste kämpa för att få bli en familj mot alla odds. Jag fann att jag satt med tårar i ögonen så många gånger när jag läste om några av de prövningar de utsätts för men på något sätt lyckades dem ändå komma tillbaka till Sverige som en familj. Om du inte redan har tagit del av denna fantastiska och kärleksfulla äventyrshistoria, ja vad väntar du på?
När jag såg orden, en blandning av Hungerspelen och Jurassic Park, köpte jag hem den direkt!
Boken följer de två huvudkaraktärerna Stormchaser och Lincoln som lever i EarthAsia, en dystopisk värld där alla träd har blivit utrotade och endast dem viktigaste i samhället som läkare och ledare får ordentlig mat och läkemedel. Men våra två huvudkaraktärer får en chans att själva hamna inom denna kategori. Dem måste bara anmäla sig till en utmaning som innebär att resa till Piloria, dinosaurielandet, för att slutföra en viktig uppgift för människorna i EarthAsia.

Hur kan inte fler personer prata om den här boken, det är något jag inte förstår. Världen vi presenteras för är spännande. Karaktärerna som vi får möta genom denna resa är intressanta och man tar dem till hjärtat direkt. Jag hade väldigt svårt för att lägga undan den här boken under längre stunder. Jag är mer än redo att slänga mig över nästa del i denna serie direkt för så fantastisk var den!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.