maud l

Recensioner

Ett rent helvete av Anne Liljeroth

Betyg 4
Det här är en roman om människors olika villkor och vad som är viktigt i livet. Danuta är en mycket duktig och uppskattad städerska. Hon städar hos välbärgade människor som har olika typer av problem. Danuta iakttar och kan inte låta bli att försöka hjälpa till. Det blir kanske inte alltid som hon tänkt..
Boken är lättläst med en varm och lågmäld ton som jag tycker mycket om. Danuta berör.

En andra allians av Denise Rudberg

Betyg 4
Det här är den andra boken om de kodknäckande kvinnorna på Karlaplan 4 under andra världskriget. Första boken kändes mycket som en introduktion, den här är bättre. Berättelsen tar ordentlig fart och det utvecklas till en bladvändare som förstör nattsömnen. En pärla för de som gillar historiska romaner.

Beatrice av Lina Bengtsdotter

Betyg 4
En nio månader gammal flicka försvinner och Charlie Lager kopplas in på fallet. Föräldrarna är förmögna och till en början misstänker man att det kan röra sig om kidnappning. Spåren leder dock åt olika håll och flera av de inblandade ljuger friskt.. Det här är en välskriven och spännande bladvändare i samma stil som de tidigare böckerna i serien. Bra underhållning för den som gillar spänningsromaner.

Samtal från en ängel av Guillaume Musso

Betyg saknas
Madeline och Jonathan springer in i varandra på en flygplats i New York. De tappar sina saker och märker först efteråt att de har förväxlat telefonerna. Nyfiket snokar de i varandras telefoner och Jonathan hittar en oväntad koppling till Madeline... Det här är en bok där man dras in i handlingen direkt och det är full fart ända till det gastkramande slutet. En riktig bladvändare. Visserligen är storyn ganska osannolik och författarens kvinnosyn känns emellanåt lite unken. Men på det stora hela är det här en riktigt bra spänningsroman.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Betyg 5
Kya lever ensam i träskmarkerna utanför North Carolinas kust. Hennes familj har försvunnit en efter en. Hon bor i ett enkelt skjul och fångar musslor för att överleva. En man hittas död och "träskflickan" misstänks vara inblandad.. Den här boken är så välskriven och fängslande, den beskriver ensamhet och utsatthet så att det svider i själen. Jag älskar beskrivningen av naturen och djurlivet i träsket. Det är den bästa bok jag läst hittills i år.