De kapabla

Bok av Klas Ekman
Skönlitterär debut av en av Sveriges främsta magasinsjournalister Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke. DE KAPABLA är en kvävande thriller om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en roman som lömskt kryper under skinnet på läsaren.   Stämningen är krypande, igenkänningsfaktorn är hög, karaktärerna är mänskliga. Man vill ha mer. Jens Lapidus Ekmans relationsdrama är en utsökt mix av spänning, djup och driv. Det går inte att sluta läsa. Lina Bengtsdotter Skruvad thriller ... Det vore förvånande om filmbolagen inte redan slåss om rättigheterna. Filter Feel-bad när det är som bäst. Mari Janson/SvD Perfect Guide
4 utgåvor
Välj utgåva
De kapablaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189087439
De kapablaSvenska - E-bok
ISBN: 9789189087460
De kapablaSvenska - Pocket
ISBN: 9789189298156
De kapablaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189087477
Anna är otrogen med Johan men har bestämt sig för att avsluta förhållandet och satsa på familjen. Hennes son mår inte bra och utreds av barnpsykolog. På hemväg från en weekend med Johan börjar de gräla och kör på en människa. Det ena dåliga beslutet leder till det andra och en kedja av osannolika händelser drar igång.

Det här är en skruvad relationsthriller som överraskar. Bra språk. Intressanta karaktärer. Inget överdrivet frossade i våld. En spännande bladvändare som jag tycker mycket om. Ser fram emot fler böcker av denne författare.