Kom i min famn

Bok av Caroline Eriksson
Det här är en deckare, som kanske mer blir en relationsroman. Det här är första boken i författarens serie Family Noir. Författaren har en examen i socialpsykologi och det är något som också finns med i boken. Boken innehåller flera olika perspektiv, både mördarens, offrets och omgivningens, väl avgränsade från varandra.
Lättsmält spänningsroman där man inte ska underskatta människors sätt att fungera även om man med enkelhet vänder sida. Intressant och nervkittlande i en härlig kombo med djup psykologisk klang som ligger och skaver från sida ett. Jättebra!
Rekommenderas för den som är intresserad av reflektioner på livet
Kom i min famn är ett psykologiskt spänningsdrama. Man får följa två par relationer med viss koppling mellan varandra. Samtalsterapeuten Simone Boman möter Thomas i sitt yrke. Hon får svårt att hålla isär sin professionella roll. Det utvecklar sig till en mardröm. Spännande och lättläst. Rekommenderas
I min famn är den första delen i serien om samtalsterapeut Simone Boman. Det är en deckare, men också en relationsroman. Så upplever jag boken, psykologiskt drama med spänning, med fokus på familjerelationer. Simone blir bekant med Thomas, en kollega och plötsligt är hon indragen i något mycket större... En bok väl värd att läsa! Jag slukade den på en eftermiddag!!
Första delen i en ny serie om samtalsterapeuten Simone Boman. Simone får ett uppdrag på ett företag där Thomas arbetar.

En spännande och fängslande parallellhistoria berättas och vävs ihop på ett skickligt vis. Man vill hela tiden fortsätta på nästa kapitel för att veta hur det går.
Det här är en relationsroman som är lite av en deckare eller en deckare som är väldigt mycket av en relationsroman. Jag har inte läst något av den här författaren tidigare och undrar lite förstrött hur jag har kunnat miss hennes tidigare böcker för den här är bra om än lite förutsägbar. Man får ju veta tidigt att något hemskt kommer att hända men lite oklart vem och hur. För mig var det här en bok som jag sträckläste. Språket flyter på bra, kapitlen är korta och varvas med de två huvudkaraktärernas liv som man får följa.
Simone är en samtalsterapeut som får ett uppdrag på det företag där den andra karaktären, Thomas, arbetar och de kommer varandra allt närmare men de har båda sina olika demoner att brottas med.
Kom i min famn är första delen i serien om terapeut Simone Boman. Boken är en spännande psykologiskt drama med familjerelationer i centrum. Jag blev fast i boken redan vid första sidorna. En stark bladvändare som jag kunde inte sluta läsa. Dessutom hade boken korta kapitel vilket gjorde att jag ville bara läsa ”en kapitel till” och vips hade jag läst halva boken och helt plötsligt var klockan två på morgonen! 😮😮
—————-
Spänning byggs upp redan från första sidan. Väldigt lättläst, välskriven med snabb tempo som går även sträckläsa även med 340 sidor. Följer gärna serien om Simone. Ser fram emot del 2. .
Boken handlar om 2 familjer, Dimones och Thomas familj problem.
Simone i sitt yrke som terapeut kommer i kontakt med Thomas, när hon hjälper till på hans jobb.
Det dyker upp en främling oxså som visar sig vara en dotter till Thomas från en annan kärlekspartner. Men sedan händer mycket annat.Till och med Finns mycket känslor i dessa kärleksrelationer på olika sätt. Och önskningar att finnas mer för barnen också
Den här författaren kan verkligen konsten att bygga upp en intrig och hålla läsaren på halster. Kom i min famn är en av de läskigaste böcker jag läst, med en stämning som gör att man som läsare bara väntar på att det ska bli värre och värre. Boken har en uppsjö av tvister och är totalt oförutsägbar, vilket är ganska ovanligt för den här genren. Eriksson är en mästare på att skildra människans komplexitet och hur otäcka sidor kan framträda när man hamnar i oväntade situationer. Deckaren har dessutom ett härligt högt tempo och man läser lätt ut den på ett par dygn.
Det här är kanske inte den typiska deckare som deckarfantaster tänker på. Här förekommer psykologi, relationer och mord. Men författaren blandar innehållet bra. Boken börjar med en tillbakablick från mördaren. Men vem är offret? Det står inte helt klart till en början. Inte heller vet man vem mördaren är, eller om det är en kvinna eller en man.

Boken handlar om två par som båda har problem i relationerna, precis som det kan vara. Kvinnan Simone blir inte bekräftad av sin man och på en av de arbetsplatser hon besöker som coach möter hon Thomas. Han i sin tur har en dotter som är fyra år gammal. Thomas börjar få mystiska SMS och han får en rejäl chock när han en dag möter meddelandenas avsändare. Det börjar växa fram en elak och hotfull person i handlingen men Thomas är omhändertagande, och det kan nästan bli lite irriterande. Spänningen stiger och man kan som läsare inte låta bli att vilja läsa bara några sidor till.

Om man gillar överraskande slut kan det här bli lite av en besvikelse. Boken är faktiskt ganska förutsägbar, om ändå bra skriven. Det finns dock en sak i slutet som kanske inte riktig är det man som läsare förväntar sig. Språket är enormt bra och det är det som ger boken ett högt betyg.