De kapabla

Bok av Klas Ekman
Skönlitterär debut av en av Sveriges främsta magasinsjournalister Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke. DE KAPABLA är en kvävande thriller om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en roman som lömskt kryper under skinnet på läsaren.   Stämningen är krypande, igenkänningsfaktorn är hög, karaktärerna är mänskliga. Man vill ha mer. Jens Lapidus Ekmans relationsdrama är en utsökt mix av spänning, djup och driv. Det går inte att sluta läsa. Lina Bengtsdotter Skruvad thriller ... Det vore förvånande om filmbolagen inte redan slåss om rättigheterna. Filter Feel-bad när det är som bäst. Mari Janson/SvD Perfect Guide
Anna är otrogen med Johan men har bestämt sig för att avsluta förhållandet och satsa på familjen. Hennes son mår inte bra och utreds av barnpsykolog. På hemväg från en weekend med Johan börjar de gräla och kör på en människa. Det ena dåliga beslutet leder till det andra och en kedja av osannolika händelser drar igång.

Det här är en skruvad relationsthriller som överraskar. Bra språk. Intressanta karaktärer. Inget överdrivet frossade i våld. En spännande bladvändare som jag tycker mycket om. Ser fram emot fler böcker av denne författare.
Detta är nog en av de mer bisarra böcker jag läst på länge. En historia om vad människor är kapabla till om de ställs inför livsavgörande val. Man kan riktigt känna ångesten mellan sidorna, men samtidigt mitt i allt det hemska så lyckas författaren med att få in en komisk underton emellanåt. Krypande spänning som är svår att lägga ifrån sig. Man bara måste få veta veta som kommer hända här näst.
❥ Recension

Att stänga den här boken kändes som att dra i handbromsen i full speed! Vilken jävla åktur. Jag kan inte sluta flina medan jag skriver den här recensionen för den här boken är riktigt skruvad, vansinnigt underhållande och olidligt spännande. Fylld av nattsvart humor, oväntade vändningar och första parkett till karaktärernas psykbryt frågar jag mig själv flera gånger - hur fan ska detta sluta!? Med skräckblandad förtjusning tar jag mig an kapitel efter kapitel i jakt på nästa landmina.

Händelseutvecklingen är helt galen och boken är otroligt filmisk, jag hade gärna sett den här som film. Gestaltningen av både karaktärerna och deras relationer är jättebra och Ekman har en fingertoppkänsla när det kommer till relationer och dialogers nyanser.

Den här boken är en djupdykning i mänskligt förfall och livskris med extra allt. En riktigt snyggt komponerad historia och utförande.Jag vill verkligen läsa mer av Klas Ekman!

Boken får 🌲🌲🌲🌲 av 5.
en intensiv och väldigt extrem berättelse. Jag kände ibland att vissa delar gick till väldig överdrift, men samtidigt kunde jag inte sluta läsa för att jag ville veta hur det skulle gå.

Jag har lite svårt för Anna emellanåt, men å andra sidan är ingen av huvudkaraktärerna särskilt sympatiska.

Jag rekommenderar att man lyssnar på boken då den är inläst av tre personer, som ger röst åt de tre huvudkaraktärerna.
Högt tempo, många vändningar, spänning och frustration. Boken visar hur avgörande ett litet felaktigt beslut kan vara i våra liv och hur ett felaktigt beslut lätt leder till fler tills man inte kan hitta tillbaka. En riktigt spännande bok.
Bokrecension — ”De kapabla”

Ojoj, vilken spännande, kittlande och väldigt bra. 😱
Den är väldigt lättläst, skulle tro att det beror lite på att det händer så mycket hela tiden och att man INTE vill lägga den ifrån sig. 😂😂👍🏻📚

Med varsitt krackelerande äktenskap har de hittat varandra, men när Anna och Johan är på väg hem efter en kärleksnatt (Otrohet) händer något som är starten på den här historien, där vi får följa Anna och Johan, men också där vi följer med i olika människors liv och hur en enstaka händelse kan ha en enorm påverka på många människor.

Jag tycker mycket om denna bok, karaktärerna är ganska lätta att ta till sig även om jag blir förbannad på dem ibland för deras flathet. 😂😂📚

Den får mig också att fundera på, är det så att vi faktiskt är kapabla till nästan vad som helst när det handlar om familjen. Jag tror faktiskt det.

Boken får fyra 🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga.
Två människor har ett hemligt förhållande och Anna tänker göra slut på förhållandet en gång för alla. När det är gjort händer det som inte får hända. En olycka som sätter deras och andras liv i fara. Och parets handlande får stora, hemska konsekvenser.

Det här är en riktigt grym historia som kryper under skinnet på riktigt! En bok om människans negativa handlande och hur psykisk stress kan få människor att förändras radikalt. Jag är på väg att lägga bort boken flera ggr efter vägen, så obehaglig och påträngande spänning. Men såklart läser jag vidare, denna bladvändare som är något utöver den vanliga spänningsromanen.
Boken får högt betyg, det enda som hänger lite löst är att jag har svårt att identifiera mig med karaktärerna (vilket man inte måste men som är speciellt för min läsning) och att det ibland är på gränsen till för mycket obehag. Men antagligen så har författaren då lyckats med att förmedla den rätta känslan för dennes bok 😉
För er som gillar ”on the edge-spänning” och till och med lite mer än så ska läsa den här boken! Ni kommer inte vilja släppa den!
Anna och Magnus förhållande knakar betänkligt i fogarna. Anna vänsterprasslar med Johan, men av familjeskäl beslutar hon sig ändå för att satsa på äktenskapet med Magnus. Under en hotellvistelse levererar hon Johan sitt beslut, något han inte är beredd på då han föreställt sig en framtid med Anna. Upprörda åker de från hotellet. Då händer olyckan. I den kaotiska och pressade situationen fattar de ett beslut som ska komma att ge dem konsekvenser för resten av deras liv.

Vilken skönlitterär debut! Wow!
En thriller som inte påminner om någon annan jag har läst.

De kapabla är en intressant blandning mellan relationsdrama och spänningsroman med inslag av svart humor, vilket skapar en tvättäkta nagelbitare. Det här kommer inte att sluta väl, det förstår man, deras dåliga beslut är som en lavin som startar nya laviner där den drar fram. Skoningslöst. Konflikterna avlösa varandra fram till slutet, vilket resulterar i ett oerhört driv. Jag överraskas hela tiden. Med ögon stora som pingisbollar plöjer jag sidorna.

En smått galen historia som sticker ut från mängden. Om du gillar välskrivna, annorlunda, händelserika och lite lätt skruvade historier så är De kapabla en bok för dig!
Boken är en romandebut av författaren och den är riktigt bra. En riktigt skruvad relationsthriller. Om en otrohetshelg som inte slutar som det var tänkt. Hur människan kan trassla till det för sig när sanningar ska döljas. Hua, vad det händer grejer! Det här är en feelbad (på rätt sätt) rafflande bladvändare...

Betyg: 3+/5