De kapabla

Bok av Klas Ekman
Skönlitterär debut av en av Sveriges främsta magasinsjournalister Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke. DE KAPABLA är en kvävande thriller om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en roman som lömskt kryper under skinnet på läsaren.   Stämningen är krypande, igenkänningsfaktorn är hög, karaktärerna är mänskliga. Man vill ha mer. Jens Lapidus Ekmans relationsdrama är en utsökt mix av spänning, djup och driv. Det går inte att sluta läsa. Lina Bengtsdotter Skruvad thriller ... Det vore förvånande om filmbolagen inte redan slåss om rättigheterna. Filter Feel-bad när det är som bäst. Mari Janson/SvD Perfect Guide
4 utgåvor
Välj utgåva
De kapablaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189087439
De kapablaSvenska - E-bok
ISBN: 9789189087460
De kapablaSvenska - Pocket
ISBN: 9789189298156
De kapablaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189087477
Anna och Magnus förhållande knakar betänkligt i fogarna. Anna vänsterprasslar med Johan, men av familjeskäl beslutar hon sig ändå för att satsa på äktenskapet med Magnus. Under en hotellvistelse levererar hon Johan sitt beslut, något han inte är beredd på då han föreställt sig en framtid med Anna. Upprörda åker de från hotellet. Då händer olyckan. I den kaotiska och pressade situationen fattar de ett beslut som ska komma att ge dem konsekvenser för resten av deras liv.

Vilken skönlitterär debut! Wow!
En thriller som inte påminner om någon annan jag har läst.

De kapabla är en intressant blandning mellan relationsdrama och spänningsroman med inslag av svart humor, vilket skapar en tvättäkta nagelbitare. Det här kommer inte att sluta väl, det förstår man, deras dåliga beslut är som en lavin som startar nya laviner där den drar fram. Skoningslöst. Konflikterna avlösa varandra fram till slutet, vilket resulterar i ett oerhört driv. Jag överraskas hela tiden. Med ögon stora som pingisbollar plöjer jag sidorna.

En smått galen historia som sticker ut från mängden. Om du gillar välskrivna, annorlunda, händelserika och lite lätt skruvade historier så är De kapabla en bok för dig!