Jan Berglöf

Användarprofil

Fränder

Bok av Emma Donoghue
Den här boken är gripande berättelse med mycket kärlek och värme om släktskap, gamla familjehemligheter och den stora frågan: Vad är egentligen en familj? Konflikterna som vi får möta och humorn som faktiskt lyser igenom både här och där i de rappa dialogerna gör att boken både är rolig och lite spännande. Det här är faktiskt en historia som skulle kunna inträffa i verkligheten.

Emmas sätt att fånga mig som läsare är i en klass för sig, språket, miljöer och replikerna är så bra och får hela boken att leva.

Det här är en sådan där berättelse som stannar kvar länge i mitt hjärta och jag älskar det omaka paret som vi får följa under en intensiv tid i Nice.
Jag ville inte att boken skulle ta slut, jag ville hänga längre med Noah och Michael men då jag var så nyfiken så läste och jag lyssnade i en rasande fart. Jag kunde verkligen inte lägga den ifrån mig. Hela tiden ville jag veta mer om den bångstyrige Michael och hans nyfunne släkting Noah.

Noelia och spelet

Bok av Caroline Engvall
En viktig bok att läsa tillsammans med sitt barn angående hur saker går till på nätet. I den här delen få vi följa med in i spelets värld på internet och vilka faror som kan lura i vassen.
Återigen tar Caroline upp en viktig aspekt ur internet världen och berättelsen om Nollan och hennes vän Alex griper verkligen tag i mig, fast jag är vuxen.

En bokserie där tanken är att underlätta för vuxna och barn att samtala om livet på nätet. Dessutom finns bra sidor med tips och information som vi vuxna kan använda oss av för att få till bra diskussioner med våra barn.

Lotta och Tarm-Ludde

Bok av Margareta Elding-Pontén
Att det är en faktabok som är upplagt som en saga gillar jag och de fina och detaljerade illustrationerna ger ytterligare en dimension till texten.
På ett tydligt och pedagogiskt sätt förklarar författaren vad som händer i kroppen. Hon berättar hur en läkarundersökningen går till och vad an själv ska göra för att få må bra igen.
Det här är en bok som borde finnas tillgänglig i olika barngrupper, allt från förskola till tidigare år i grundskolan för att skapa förståelse hos kompisar för vad som sker i kroppen om man blivit diagnostiserad med celiaki.

Jag gillar alla smarta och bra tips man får i boken och att det finns en tydlig och bra ordlista som förklarar svår ord och uttryck finns längst bak i boken.

Ålder 6 - 9 år tror jag kan stämma bra med tanke på att det är ganska mycket text och att det är såväl saga som fakta bok men jag tror att yngre läsare kan gilla att lyssna och läsa bilderna.

Hjärtlinjer

Bok av Brit Bennett
Jag var fast direkt och jag släppte inte boken för än jag läst sista raden. Jag har dessutom lyssnat då jag diskat, lagat mat och promenerat, så bra var den här boken.
Det här är en mycket tänkvärd berättelse om två kvinnors (tvillingar) olika sätt att hantera att de är svarta i ett samhälle där man bör vara vit.
Jag måste medge att jag var lite orolig över att läsa boken då jag hade hört att den skulle vara så otroligt bra och extremt medryckande. Ja vissa hade till och med gått så långt att de ansåg att det här var en av de bästa böcker de läst.


Men vet du, jag hade oroat mig helt i onödan, den här är så bra som jag hade hoppats på och jag kan bara säga LÄS, du får en bok med hög läsupplevelse, ett bra driv samt fina miljö- och personbeskrivningar.
Viktiga diskussioner om hur man ska tänka när det kommer till aktier. Vilka signaler man ska lyssna på hur man kan få ett bättre sparande inför pensionen

Airfryer

Produkttyp

Airfryer som present

Potatis i alla former blir kanoners och jag älskar den här maskinen. JAg ska nu testa att fritera fisk för det har jag hört ska bli suveränt.

Kattstryparen

Bok av Stefan Di-Omnia
Det här är en berättelse, skriven som en kriminalroman. Den är baserad på en händelse ur verkligheten. Författaren har valt att skriva om händelsen som en kriminal/ spänningsroman, dock har han valt att ändra på namnen på de inblandade och han har med hjälp av rigorös efterforskning skapat den här historien.

Det är en tjock bok nästintill 500 sidor, trots det är den snabbläst, den har ett högt tempo och ett starkt driv. Om du gillar brutalt spänning kan jag verkligen rekommendera dig den här boken. Det finns scener som är rätt råa och mycket obehagliga.

En återkommande tanke som slår mig under hela läsningen är, detta kan ju inte vara sant, det här är absolut inte möjligt. Men så är det. Detta är något som hänt och jag kan verkligen känna att Stefan har lagt ner ett gediget arbete och mycket tid på research.
Jag förstår att det säkert gått till på detta sätt, och jag kanske är extremt känslig vilket gjorde att vissa partier kanske kändes lite väl ingående och detaljerat berättande för mig. Men som sagt det är en helt personlig känsla.
Mitt betyg baseras helt och hållet på min känsla och har inget med en dålig story att göra. Jag vet inte men jag saknar något, kanske är det jag som gillar mer när jag hör berättarrösten. Men det är bara en reflektion från mig.

Likblomman

Bok av Anne Mette Hancock
Likblomman är en berättelse om hämnd, rättvisa och förlåtelse och den första boken i en spännande ny kriminalserie om Heloise Kaldan och Erik Schäfer.

Jag läste vad BTJ har skrivit och egentligen är övriga kommentarer onödiga. Den säger allt och jag instämmer till 100 %
"Nu blir det åka av! En drivet skriven historia som känns trovärdig, om än otäck. Här gäller sträckläsning!" Betyg 5 av 5, BTJ

Anne har ett sätt att skriva där intrigen och spänningen bara ökar från början till slut. Hon skriver med ett rasande tempo och med ett driv som gör att du är fast från sidan ett. en skarp och smart berättad intrig får hon mig att hela tiden vilja veta hur det går.

Läs den här! Du får ett en bok som håller högt tempo och som när du tror att du vet...så händer det något nytt som gör att du bara gapar av förvåning.

Monica Z

Film från 2013 regisserad av Per Fly
En mycket bra film med bra skådespelare som Monica. Intressant att få följa hennes liv och leverne. En film som berör. Mycket bra musik är ett extra plus

Dödens flod

Bok av Dervla McTiernan
Dödens flod är en bok som jag hade läst mycket gott om så mina förväntningar var väldigt höga. Det är en psykologisk thriller och jag brukar gilla dem men den här var det inte en bok i min smak.
Till en börja kände jag wow den här kommer att bli bra men sedan tog det stop ganska snart och jag hade svår att komma in i den och att drivet var trögt.
Som tur är gav jag inte upp och måste medge att den tog sig mot slutet men jag tycker att det fanns för långa transportsträckor som blev allt för sega.
Trots detta så är absolut läsvärd, den är välskriven och bitvis spännande
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.