Josefin

Användarprofil

Les Misérables

Film från 2012 regisserad av Tom Hooper
Episk film med fantastisk musik - fångar det magiska i musikalen på ett klockrent sätt. Känslofylld och vacker med så många människoöden som berör. Kan ses om och om igen!

Nattsångaren

Bok av Johanna Mo
Bra deckare som utspelar sig på Öland och i Kalmar. Huvudpersonen har flyttat hem till Öland efter många år i Stockholm och konfronteras där med sin bakgrund - ser fram emot att läsa mer om den i kommande böcker!

Den blå tråden

Bok av Anne Tyler
En bok som handlar om en familj och deras hem i Baltimore. Berättelsen skiftar mellan att beskriva hela familjen som grupp och att göra djupdykningar i olika karaktärer i olika generationer. Tyvärr tyckte jag att man gjorde djupdykningar i fel personer och var mer nyfiken på vissa andra karaktärer som bara blev biroller. Väckte inga starka känslor hos mig och berättelsen nådde aldrig riktigt någon brännande punkt men visst var berättarstilen helt okej.

Buffy och vampyrerna

TV-program från Netflix
Det här är en av de bästa tv-serierna jag någonsin sett - så bra karaktärer och karaktärsutveckling! Buffy är the chosen one, the slayer, som har valts ut att rädda världen från ondska. Hon kämpar mot vampyrer och demoner med hjälp av sina vänner. Men även för mig, som är ca noll intresserad av vampyrer och demoner och serier som handlar om dem, är det här en underbar upplevelse - vänskapen, relationerna, humorn, värmen, feminismen! Så bra!

God jul

Bok av Jonas Karlsson
Underbar historia om en kommun som vill uppmärksamma julen lite extra (och marknadsföra kommunen), helst till nollbudget, och kommer på idén att skriva god jul med adventsljusstakar i fönstren på kommunhuset. Vi får följa med på möten, mailutskick, förhandlingar, mer eller mindre tydliga konflikter, och igenkänningen är hög för den som jobbat i offentlig förvaltning. Vansinnigt roligt och pricksäkert!

Jane the Virgin

TV-program från Netflix
Charmig och rolig serie om Jane, hennes familj och vänner. Serien bygger på klassisk telenovella/såpopera-stil men gör det med glimten i ögat och finess. Karaktärerna är charmiga, dialogen är rolig, händelseutvecklingen är oförutsägbar och spännande. Om man söker något som är en skön avkoppling så kan det här vara helt rätt!

Tio Grisar Nere

Bok av Denise Rudberg
Den tionde boken i serien om Marianne Jidhoff och hennes kollegor. Böckerna i serien har alltid ett bra läsflyt, håller spänningen uppe och balanserar bra mellan utredning och utredarnas privatliv. I just den här boken var tillbakablickarna på Mariannes liv med Hans höjdpunkten. Själva utredningen var märklig i den här boken, många lösa trådar som inte knöts samman och namnet förstod jag inte alls.

Blå Längtan

Bok av Elisabet Nemert
En lättläst bok med stort driv om två flickor som föds samma dag 1952 och växer upp under väldigt olika förhållanden, men när deras vägar korsas blir de vänner för livet. Språket blev ibland lite styltigt med väldigt många adjektiv och en osannolik dialog men det var svårt att sluta läsa!

Irrbloss

Bok av Elly Griffiths
Hela serien om Ruth Galloway är deckare när de är som bäst! En intressant och sympatisk huvudperson (arkeolog), vars relationer till de andra karaktärerna i serien utvecklas och ändrar form i bok efter bok. Lagom rysliga mordhistorier som ger böckerna driv men den stora behållningen är karaktärerna och deras utveckling.
Rekommenderas för den som gillar deckare

Har småbarn

Tips för den som...
Ett roligt pyssel under vintern: häll vatten i ett isfack och dutta i olika färger i vattnet. Ställ ut i minusgrader eller låt frysa i frysen. Göm därefter de stelnade isbitarna utomhus och låt barnen leta efter ”diamanter” - superpoppis bland våra barn (3 och 5) och deras kompisar på förskolan!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.