Can I Let You Go?

Cathy Glass
Faye är 24 år och har en intellektuell funktionsnedsättning. Hon är också gravid och när hennes morföräldrar, som hon är uppväxt hos, inte orkar ta hand om henne får hon flytta hem till fostermamman Cathy. Planen är att barnet ska adopteras bort så snart det är fött. Men vad vill Faye själv?
Fostermamman Cathy Glass ska för första gången ta hand om en vuxen. Det är Faye som är 24 år och har inlärningssvårigheter, på grund av sin mammas alkoholism. Eftersom Fayes föräldrar inte kan ta hand om henne har hon bott hos sina morföräldrar. Men nu orkar de inte ta hand om Faye längre, inte i det tillstånd hon befinner sig i nu. Faye är nämligen gravid. Hur det kan ha gått till är ett stort mysterium för Faye har inga vänner och går nästan aldrig utanför hemmet utan sällskap.

Planen är att Fayes barn ska adopteras bort så snart det är fött, och sedan flytta tillbaka till sina morföräldrar. Men vad vill Faye? När hon ger uttryck för att vilja behålla barnet sätter Cathy igång att träna med henne. Varje dag byter de blöja på en docka och ger den välling i nappflaska. Men har Faye verkligen förmågan att förstå det enorma ansvar det är att vara förälder? Cathy tror på henne och hon gör sitt bästa för att lära Faye att ta hand om ett barn.

Can I Let You Go? är baserad på en sann historia. Cathy Glass ger en en inblick i hur det kan vara att leva med en intellektuell funktionsnedsättning. Det är en välskriven och intressant bok, men emellanåt blir det lite för mycket detaljer, ingenting som för handlingen framåt, vilket drar ned betyget lite. I övrigt är det en fantastiskt bra bok som jag varmt rekommenderar.