Pojken som ingen ville ha : en sann historia

The boy no one loved
Bok av Casey Watson
"Vi är hungriga", gnällde den äldsta pojken om och om igen. "Vi är hungriga, Justin. Snälla Justin, ge oss något att äta." Det fanns ingenting. Det fanns det aldrig. Ändå gick han ut i köket och letade. I skåpen, i lådorna. I den smutsiga kylen. Han kände tårarna komma. Och ilskan. Han tittade på sina småbröder, på deras hoppfulla ansikten. Vad skulle han ge dem att äta? Vad skulle han göra? Justin var bara fem år, hans bröder var två och tre. Deras heroinberoende mamma hade lämnat dem ensamma och hungriga. Senare samma dag togs Justin om hand efter att ha försökt bränna ner familjens hus. Sex år senare, efter många misslyckade familjehemsplaceringar, kommer Justin till Casey och Mike som är specialiserade på att ta hand om barn som råkat riktigt illa ut. De gör sitt bästa för att välkomna Justin men han verkar ha bestämt sig för att inte ta emot deras omsorg. Han får våldsamma utbrott över skolkamrater och familjemedlemmar och vägrar acceptera deras vänlighet. Men detta visar sig bara vara toppen på isberget. Ett besök hos Justins mamma avslöjar mörka problem som Justin aldrig har pratat om. Först när den hemska sanningen om Justins tidiga barndom avslöjas kan Casey och hennes familj äntligen börja förstå hur mycket han har lidit.
Detta är en historia som bygger på sanning, en ung pojke som växer upp i en levande mardröm.

Detta är berättelsen om Justin han är fem år och har två bröder en på två andra på tre. Dem växer upp med en heroinberoende mamma som en dag lämnar barnen ensamma och utan mat.
Men den här dagen tog det stop för Justin han orkade inte mer. Detta blev dagen då Justin togs om hand efter att ha försökt bränna ner familjens hus.

Efter många år efter olika familjehemsplaceringar som inte har fungerat, blir Justin placerad hos Casey och Mike som är specialiserade på barn som råkat riktigt illa ut i livet. Dem förstår inte först hur allvarligt det och inser att detta är Justins sista chans.
Trots våldsamma utbrott över familj och vänner. Så vägrar paret ge upp hoppet och anpassar hela sitt liv för att försöka hjälpa den här pojken.
När dem träffar Justins mamma börjar dem förstå hur allt hänger ihop. Men är det försent ? Detta är en otroligt gripande berättelse, som orsakar både tårar och smärta. En otroligt viktig bok som bevisar hur lågt människor kan sjukna, hur snabbt vi är på att döma och hur samhället kan vända oss ryggen.

Jag rekommenderar den här boken med hela mitt hjärta, men den gör riktigt ont att läsa.
Den här boken handlar om Justin som är 5 år gammal och han tar hand om sina två yngre bröder. De bor med sin mamma som är heroinberoende och hemmet är rörigt, smutsig, fyllt med massa vänner till deras mamma och de är ständigt hungriga. Tyvärr händer det allt för ofta att barnen lämnas ensamma och Justin bränner en dag ner familjens hus och efter det placeras han i familjehem. Sex år senare med tjugo misslyckade familjehemsplaceringar kommer han till Casey och hennes familj. Justin har under året blivit försummad och misshandlad aktar sig för att komma någon nära - hans förtroende för andra människor finns inte.

Den här boken var så gripande och berörde mig djupt, tårar har runnit ner för mina kinder. Berättelsen väcker så många känslor, sorg för Justin och hans syskon, frustration för att så mycket gått fel under vägens gång från skola, familjehem, socialtjänst och ilska men också sorg över mamman som är så sjuk i sitt missbruk att hon inte för den hjälp hon behöver för att ta hand om sig själv och barnen. Det är skrämmande att läsa att detta händer - att ingen ser dessa barn och tyvärr så är nog detta en verklighet för fler barn än man tror. En riktigt bra bok men var beredd på känslostormar.
Det här är en sann berättelse som gjorde mig rörd. Att bo i familjehem har jag själv gjort. Men att vuxna människor kan få bete sig som de vill är så tragiskt. En lärorik historia samtidigt och man får följa allting noggrant och emellanåt blev man frustrerad över hur myndigheter får hålla på viktig information och inte göra allt det bästa gör barnets skull från första början. Ni får inte missa läsa/lyssna på den här boken