Rör mig inte!

Shatter Me
Bok av Tahereh Mafi
Sjuttonåriga Juliettes beröring är dödlig. Rör hon vid en annan människa dör denne. Nu sitter Juliette inlåst och hon tillbringar sin vakna tid med att skriva. Annars gör hon just inget. Återetablissemanget styr ute i samhället och de planerar att använda Juliette som ett vapen. Men Juliette vägrar gå med på detta.
Såå bra! den handlar om en flicka som heter Juliette, hennes beröring är dödande. Boken är väldigt intressant, och jag tror att jag har fått ett nytt bok-crush på warner!
Rekommenderas för den som gillar dystopier
Rör mig inte handlar om Juliette vara beröring är dödlig. Boken är en spännande dystopi som är värd att läsa!
När sjuttonåriga Juliette rör vid någon dör den personen. Det har alltid varit så med Juliette, och ingen vet varför. I samhället råder det oro, det är luften som är förgiftad och Återetabliessemanget övervakar alla medborgare. Återetablissemanget har tagit Juliette till fånga då de vill använda henne och hennes krafter som ett vapen.

Juliette skriver mycket dagbok, hon skriver ner sina tankar och berättar om sin uppväxt. En dag händer något som förändrar allt, och Juliette börjar hoppas på en ljusare framtid för sig själv.

Detta är första delen i en dystopisk trilogi. En väldigt bra bok med ett alldeles speciellt språk. Vissa ord och vissa meningar i boken är överstrukna, vilket förstärker ordens kraft. Det är ett riktigt snyggt drag och skickligt genomfört.