Hungerspelen, #1

Hungerspelen

The Hunger Games
Bok av Suzanne Collins
I en dystopisk framtid har landet Panem delats upp i tolv distrikt, som styrs av den enväldige President Snow. Katniss Everdeen växer upp i de fattiga kolgruvearbetarnas distrikt. Varje år väljs två barn ut från varje distrikte för att delta i en tävling om liv och död. Bara en person överlever och står som vinnare.
Framtid missär och enda chansen att få det bättre är att riskera livet i Hungerspelen. Tjejen som är huvudperson gör naturligtvis detta. Förutsägbar ibland löjlig och motsägelsefullt men spännande och underhållande. Slutet får du vänta på eftersom det är en triologi. Mycket beskrivningar vilket gör att tempot i boken faller.
Detta är en väldigt spännande och rolig bok att läsa med många twists. Men den kan bli lite långtråkig nära mitten men som försvinner de då man har kommit in i boken och dess berättelse mer.
Mycket bättre än filmen! Gillar detaljerna och omgivningsbeskrivningarna i boken, läsaren får bilda sig en egen uppfattning då :)
Rekommenderas för den som gillar dystopier
I det forna Nordamerika ligger nu Panem, en nation som är uppdelat i 12 distrikt och The Capitol där de rika bor. Varje år pågår Hungerspelen, ett tv-program av The Capitol för att hålla distrikten på plats. En tjej och kille från varje distrikt väljs slumpmässigt ut för att tävla.
Katniss väljs ut och enligt henne är det en dödsdom. Men om hon vinner kommer hennes mamma och syster att få det mycket bättre, de kommer inte behöva gå hungriga. Så Katniss gör det hon måste för att överleva.
Måste väl nästan räknas som en modern klassiker? Väldigt intressant historia om en mörk framtid där 24 barn varje år tvingas tävla mot varandra tills det bara finns en levande kvar. Vi får följa Katniss, en stark huvudperson som tar platsen i spelet för att hennes syster ska slippa. En hemsk, men ändå spännande och fin historia.
Detta är en av mina favoriter, en fantastisk bra och spännande bok. Jag rekommenderar verkligen alla till att läsa denna.
Jag älskar denna bokserie!!
När man ger sig in i leken får man leken tåla.
Må bäste man eller kvinna vinna
24 deltagare. En vinnare. Hela Panem kollar. En av mina bästa dystopier och den inledande boken i en trilogi. Innehåller allt: spänning, vänskap, kärlek, död och kamp.
En trilogi som är värd att läsa om och om igen. Lika bra som filmerna. Så om du gillar filmerna så måste du läsa böckerna
Åhh, bästa serien! Jag blir helt nostalgisk och pirrig bara jag tänker på de här FANTASTISKA böckerna.
En väldigt bra serie och bok som jag vill rekommendera till alla som ännu inte läst. En del väljer ju att bara se filmerna, men ni borde verkligen läsa böckerna också.
Denna bok handlar om katniss som för att rädda sin syster anmäler sig till hungerspelen. Ett spel som endast en kommer levande ur. Denna bok är främst för unga vuxna men fungerar absolut för oss som äldre med. Den har allt, spänning, sorg, kärlek. Rekommenderar denna serie.
Spännande dystopi som skildrar en framtid jag hoppas aldrig kommer att hända. Boken har allt man kan önska: spänning, äventyr, vänskap, kärlek, intriger och ond bråd död.
En intressant bok om Katniss som tar över hennes systers plats i Hungerspelen där hon får kämpa för att bli överlevaren. Det är en mycket intressant bok, actionfylld och spännande från början till slut.
Tyckte inte om denna bok då jag tyckte det var mycket våld i boken. Men som sagt smaken är olika kanske inte tillhör rätta åldersgruppen .
En av de bästa böcker jag läst! Jag blev helt uppslukad av boken, en av de tjockaste böckerna jag läst men tog mig en vecka att läsa igenom hela triologin. Väldigt läsvärd
Boken är bättre än filmatiseringen. En bra bok med spänning som utspelar sig i framtiden och död är ett nöje för en segregerade befolkning. Du kan delta och bli rik eller dö. Desperata personer försöker för att med minimal chans försöka överleva. Ett manipulerat lotteri och mörker. Underhållande bok som är medelsvår att hänga med i men med enkel text och berättade.
Hur långt är vi beredda på att gå för att överleva? Tävlingen som sanning i en fiktionell värld där moral och etik står på spel och människans instinkter kommer fram. Böckerna skall läsas filmen för att lära känna karaktärerna i en annars välproducerad film.
Trots att detta är den första delen i trilogin verkar de flesta recensera tredje delen, konstigt.

Jag läste den på engelska, och gillar den skarpt, det är drama, känslor sorg och action. Katniss Everdeen hoppas att det inte blir hennes namn som dras till de ödesdigra hungerspelen där 24 ungdomar möts i en arena och slåss för det finns bara en som vinner, och överlever.

Det som hon aldrig trodde skulle ske... men det är inte hennes namn som ropas upp, utan hennes lillasysters.
En av mina favoritböcker, läste hela triologin i ett svep! Så spännande, så häftig, så läskig, så romantisk, så sorglig, så gripande och så bra. Orimligt fascinerad över hur författaren har kunnat skriva den här dystopin och byggt upp en helt ny fiktiv värld. 100% läsvärd och jag avundas dem som inte har läst den här serien än.
Denna boken har en väldigt bra handling och jag tyckte att storyn var extremt bra och lätt att hänga med i, jag blev glad att boken avslutade så som den gjorde.
En bra tonårsbok och första boken i serien. Men den är ganska våldsam och inte för den som lätt blir dålig av vålf. Då det är om ett spel som handlar om att barn ska tävla och bara 1 vinner och den som vinner är den som är sista överlevaren i spelen. Så de tävlar om att överleva och inte dö. Jättebra bok men en del våld.
Följ med på en fantastisk resa med svängar du inte kunnat räkna med. Du blir lätt medtagen i denna bok och du kommer inte tappa intresset. Varje sida har något nytt att erbjuda så jag rekommenderar starkt att läsa denna bok