Hungerspelen, #3

Revolt

Mockingjay
Bok av Suzanne Collins
I den sista delen av hungerspelen- triologin är distrikten i öppet krig mot huvudstaden. Distrikt tolv är jämnat med marken, och Katniss flyr med sin familj till det mytomspunna distrikt 13. Peeta har blivit tillfångatagen av huvudstadens arméer och ingen vet vad som har hänt honom. Katniss blir en symbol för rebellernas kamp.
Avslutande delen i Hungerspelen-trilogin, och nu är det dags för revolution. Första gången jag läste boken (11 år gammal) tyckte jag den var sådär, och att de tidigare böckerna var betydligt bättre. Kanske för att jag inte riktigt förstod det politiska och symboliken. Såhär i efterhand tycker jag boken är briljant!
Denna sista boken i trilogin är underbar.

Revolution, fast vissa delar av storyn störde mig lite så tycker jag ändå att de höll ton med vad karaktärernas personligheter är.

Det enda som skulle kunna toppa detta är nog ett gäng korta berättelser där man får veta vad som hände sedan med Haymitch, Effie, Gale m. fl.
Tredje boken i Hungerspelen serien och tycker den är lika bra som de andra. Men den första är bäst. Här fortsätter äventyren mot huvudstaden och att de ska få ett liv som är bättre än när alla är styrda av huvudstaden. Så det blir mer kamper och strider om frihet.
Jag blev helt kär i hungerspels trilogin så när jag läste ut revolt önska jag att det fanns fler böcker om hungerspelen.