Hungerspelen, #2

Fatta eld

Catching Fire
Bok av Suzanne Collins
Katniss har vunnit hungerspelen och överlevt. Nu återvänder hon med Peeta till distrikt tolv, för att leva som vinnare i ett nytt fint hus. Men de plågas båda av mardrömmar, och måste hålla uppe fasaden om ett lyckligt förhållande. President Snow är misstänksam och inte glad över att ha blivit överlistad.
Fatta eld är min favorit i Hungerspelen-trilogin. Innehåller bland annat ett maxat Hungerspelen där nya faror lurar, älskvärda karaktärer och revolution.
Läste även del 2 på engelska och gillade den mycket. Inte lika stark story som bok 1 i min mening... Början var lite seg men jag älskar Haymitch 😂 även om han är en dryg alkoholist så förstår jag efter denna bok mer varför han är som han är.
Jag tycker att denna boken är extremt bra och intressant, den väckte en känsla som jag inte kan beskriva med ord, men den är iallafall en riktig bladvändare
Andra boken i hungerspelen serien. Och den är också bra, men den första är bästa. Denna har mer om att visa att de kan göra en revolution och få bort styret av huvudstaden. Men värd att läsa om man gillade första boken.