När reglerna slutat gälla

The Rules Do Not Apply
Ariel Levy

"Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg."

Vanja Hermele, Dagens Nyheter

Ariel Levy är stjärnreporter på The New Yorker, bor tillsammans med sin hustru på Manhattan och lever ett liv med middagar, resor och passion för skrivandet. När hon åker på en reportageresa till Mongoliet är hon gravid i femte månaden, gift och ekonomiskt trygg. En månad senare har hon inget av det kvar.

I denna smärtsamma, mörka och humoristiska memoar rannsakar Ariel Levy med drabbande uppriktighet de händelser som format henne. Hon är uppvuxen med en mamma som lärt henne att fl ickor kan spränga de gränser samhället sätter upp, men när hennes drömda liv går i kras tvingas hon ställa frågan: Är min hunger på livet fel? Och vad har vi egentligen rätt att förvänta oss av livet?

Ariel Levy är en amerikansk journalist och författare. Hon är reporter på The New Yorker och belönades 2014 med National Magazine Award for Essays and Criticism för det mycket uppmärksammade reportaget "Thanksgiving In Mongolia". Ariel Levy bokdebuterade 2005 med Female Chauvinist Pigs.

Röster om När reglerna slutat gälla

"Riktigt stark läsning. Amerikansk självbiografi som är på god väg mot min privata topp tio-lista över bästa böckerna jag läst. Precis som många andra kvinnor födda på 70-talet trodde journalisten Ariel Levy att hon skulle kunna få allt: Karriär, barn och ett häftigt sexliv. Men livet hann i kapp och hon reflekterar rasande skickligt, ömsint och ödmjukt över hur det blev. Jag gråter en skvätt när hon beskriver hur hon förlorar sin ofödde son på ett badrumsgolv i Mongoliet. Imponeras av hennes språk och gläds åt hoppfullheten hon andas."

M-magasin

"Skimrande och ursinnigt ... Texten stirrar smärtan i vitögat men bär också ett ljus som oväntat nog gör den till en uppriktig självhjälpsbok."

Matilda Gustavsson, Dagens Nyheter

"Rakt och starkt om liv och död ... Av någon anledning tänker jag på uttrycket "att slita hjärtat ur kroppen" när jag läst färdigt den här boken ... Att sorgen förändrade mörkret. Och det är där hjärtat kommer in - för på något sätt är det som om sorgen och tomheten istället för att slita ut det, liksom fäster hjärtat i kroppen, verkligen håller det på plats - alla känslor blir starkare, konturerna tydligare. Och det är det Ariel Levy lyckas skriva fram, med sin raka enkla stil, som ligger nära det långa välskrivna reportaget. Hon är där, trots allt, hos sig själv. Hon har kvar sitt hopp, hon har sin nyfikenhet."

Anneli Dufva, SR Kulturnytt

"En berättelse om drömmar, och drömmarnas pris ... hjärtskärande osentimentalitet"

Amanda Svensson, Sydsvenskan

"Med stilistisk skicklighet håller sig Levy ifrån överord och känslopjunk, berättelsen är urstark nog i sig själv. På så sätt påminner den om en annan lysande amerikansk roman som kom ut tidigare i år, Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout, som också fångade kvinnliga erfarenheter på ett osentimentalt och allmänmänskligt sätt. När reglerna slutat gälla lämnar läsaren kvar med den kvalfyllda frågan om man verkligen kan få allt, utan att behöva offra något."

Jonna Sima, Arbetet

"Hennes skildring av hur livet gör sitt yttersta för att slå ned henne, och hennes vägran att bli besegrad, kommer att drabba och inspirera dig."

Lena Dunham

"Det är en ärlig, bitvis brutal, redogörelse för ett kvinnoliv med siktet inställt på allt som är kul i livet: sex, skrivande och självförverkligande. Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg. Men framför allt är det ett (själv)kritiskt undersökande av de gåvor feminismen gett henne."

Vanja Hermele, Dagens Nyheter

Mindre

"Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg." Vanja Hermele, Dagens Nyheter Ariel Levy är... Mer

12 utgåvor
Välj utgåva
Rules Do Not ApplyEngelska - Inbunden
ISBN: 9780812996937
The Rules Do Not ApplyEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780525491934
När reglerna slutat gällaSvenska - Pocket
ISBN: 9789127157590
När reglerna slutat gällaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127153400
The Rules Do Not ApplyEngelska - Inbunden
ISBN: 9780349005294
The Rules Do Not ApplyEngelska - Pocket
ISBN: 9780349005300
The Rules Do Not ApplyEngelska - Pocket
ISBN: 9780349005324
När reglerna slutat gällaSvenska - E-bok
ISBN: 9789127153417
Rules Do Not ApplyEngelska - E-bok
ISBN: 9780349005317
The Rules Do Not Apply: A MemoirEngelska - Pocket
ISBN: 9780812986679
Rules Do Not ApplyEngelska - E-bok
ISBN: 9780812996944
Gegen alle RegelnTyska - Inbunden
ISBN: 9783426214305
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Ginza
49 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Plusbok
49 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 40 frakt
Book Outlet
52 kr + 25 frakt
Bokextra
52 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 49 frakt
Bokus
55 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
CDON
55 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Adlibris
55 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
CampusBokhandeln
66 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Fyndiq
69 kr fri frakt
Akademibokhandeln
89 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 29 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
49 kr + 59 frakt