Utan ett ord

No Time For Goodbye
Bok av Linwood Barclay
14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta. 25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila "Det är sällan thrillerförfattare lyckas så bra." Dagens Nyheter "Om du sätter dig ner med den här boken kan du inte sluta förrän du kommit till sista sidan" Michael Connelly Utan ett ord är en skrämmande thriller i bästa Hitchcookanda som snabbt blivit en internationell storsäljare och översatts till över 20 språk.
14-åriga Cynthia vaknar en morgon och hennes mamma, pappa och bror är borta. 25 år senare bestämmer hon sig för att ta reda på vad som hände den där natten och en hemsk historia utvecklar sig.

Jag tycker att boken är helt okej, jag gillar speciellt att den är skriven ur Cynthias mans perspektiv. Det gör att man inte ens vågar lita på att Cynthia själv talar sanning, är det hon som dödat sin egen familj? Jag gillar också att den är oväntad och att fler och fler pusselbitar läggs till storyn. Samtidigt tycker jag en för stor del av boken gick åt till äktenskapsbråk, man förstod grejen efter första bråket liksom? Och sen är den ganska orimlig och lite intetsägande? Ja, en helt okej thrillerroman men inget speciellt liksom.