Lindbergh : berättelsen om musen som flög över Atlanten

Lindbergh. Kinderbuch Deutsch-Spanisch mit MP3-Hörbuch zum Herunterladen
Bok av Torben Kuhlmann
I början av 1900-talet bor en liten, nyfiken mus i Hamburg. En morgon upptäcker musen att något förändrats -- inte en endaste mus syns till. Var kan de alla ha tagit vägen? Har de kanske flytt till Amerika? Musen bestämmer sig för att följa efter, fast med flyg. Det blir starten på ett fantastiskt äventyr. Prisbelönte Torben Kuhlmann har hyllats för sina detaljerade bilderböcker som blivit bästsäljare över hela världen. Hans makalöst vackra bok om Lindbergh är såväl en härlig äventyrsbok som en hyllning till flygets historia och pionjärerna som vågade genomföra de första flygturerna.
18 utgåvor
Välj utgåva
LindberghTyska - Ljudbok
ISBN: 9783844519617
LindberghDanska - Inbunden
ISBN: 9788779162273
LindberghNederländska - Inbunden
ISBN: 9789051163582
Lindbergh op PlattInbunden
ISBN: 9783869400389
LindberghSvenska - Inbunden
ISBN: 9788779162280
Lindbergh är den tredje boken av Torben Kuhlmann som jag läser. Även i den tredje boken får vi följa en mus som ger sig ut på ett riktigt äventyr. I Lindbergh känner sig den lilla musen ensam och övergiven efter att alla andra möss har flytt staden. Musen tror att alla har rest till Amerika och målet blir att följa efter. Men när musen kommer ner till stora båten som går till Amerika är det fullt av katter överallt så det är omöjligt att komma nära båten. Hur ska musen komma iväg nu? Strax börjar han klura på olika alternativ att ta sig dit och ett alternativ verkar bättre än andra; flyga med flygplan.

Liksom Kuhlmanns tidigare böcker är det helt fantastiska illustrationer i boken. De är makalöst fina och det är en ren njutning att bara kolla på alla bilder. Varje sida är nästan som en egen liten tavla och det är svårt att göra bilderna rättvisa med några få ord. Texten är väl avvägd och det som inte finns med i texten berättas via bilderna.
Boken riktas mot ålder sex till nio år, men den passar så många fler utöver målgruppen. Det är en spännande äventyr att njuta av för både barn och vuxen. Lindbergh är en helt oemotståndlig barnbok som rekommenderas varmt!