Robert Hunter, #2

Bödeln

The Executioner
Bok av Chris Carter
En präst hittas blodig på en trappa upp till kyrkaltaret. Kriminalteknikerna som kommer först på plats upptäcker att på prästens bröst har det i blod skrivits siffran tre. Robert Hunt som är kriminaltekniker tror inledningsvis att det rör sig om ett rituellt mord. Men kort därefter börjar fler mördade personer dyka upp. Den gemensamma nämnare är att offrens värsta mardrömmar har blivit verklighet. Kommer Hunter lyckas lösa morden?.
Alltså wow.
Jag köpte den här boken på rea när bokhandeln skulle stänga och då jag såg att de hade den så tvekade jag inte.
Jag har länge velat läsa något av Chris Carter och även om det här är del 2 i Robert Hunter serien, så var det utan tvekan något jag inte alls ångrar.
Boken är en helt fristående fortsättning på Krucifixmördaren och även om det nämns någon gång så behöver man absolut inte ha läst den före Bödeln.
En präst hittas mördad på trappan upp till altaret och bara ett litet tag senare upptäcker man att han har siffran 3 målad i blod på prästen.
Robert Hunter och hans partner måste nu hitta mördaren som dessutom kanske har mördat två tidigare.
Boken börjar med att man får följa hur en man blir brutalt och sadistiskt mördad. Redan de första sidorna fastnar man direkt och även om kapitlen är korta så måste man bara fortsätta läsa då varje kapitel avslutas med en cliffhanger.
En utmärkt bok med mycket spänning så man sitter på nålar.
Varning: Sträckläsning är oundvikligt.
Rekommenderar att alla som vill ha en spännande bok med högt tempo ska läsa denna, men måste samtidigt varna lite då det kan vara rätt grafiska beskrivningar på brutala och sadistiska scener.
Vi får följa kriminalinspektören Hunter och hans partner Garcia åter ta tag i ett nytt serie mord där mördaren numrerar sina offer.
Bara när man öppnar boken och läser de första sidorna blir man fast. Man har hittat en katolsk präst mördad i sin kyrka med siffran 3 skriven på brösten med blod. Det var inte blodet som var det fasansfulla i mordet utan prästens huvud är avhugget och utbytt till en hunds huvud istället. Mordplatsen är full av blod men även inte prästens blod. Därefter hittas en kvinna uppbränd i ett hus som hon hade en privat visning av som mäklare.
Vilka har blivit mördade innan och vem blir mördarens nästa offer?
Mördaren spelar på offrens rädslor.