Tomtebobarnen

Children of the Forest
Bok av Elsa Beskow
En klassisk barnbok av Elsa Beskow med underbara teckningar, och hela boken är skriven på rimmad vers. Den handlar om en tomtefamilj – mor, far och fyra barn – som bor djupt inne i skogen. Vi får följa dem under hela året och alla sysslor och aktiviteter som hör till de olika årstiderna.
Min favoritbok som barn, som nu även blivit mina systersbarn favorit. Förutom de vackra bilderna i boken som förtrollar både stora och små så är berättelsen också väldigt bra. Ser fram emot att läsa denna boken för mina egna barn i framtiden.
Tomtebobarnen av Elsa Beskow landade nyligeni min brevlåda tack vare Omnible. Jag älskar det vackea bilderna, rimmen, och det gamla sprpket som finns i boken. Jag minns att jag fick den yppläst för mig som barn och just denna bok fick mig att bli nyfiken på naturen. Det gav mig också känslan av något vackert och pittoreskt. Helt klart en bok som alla barn kommer minnas om de får chansen att få den uppläst för dig redan som små.
En klassisk barnbok som håller i generationer. Bilderna är otroligt detaljrika med mycket att upptäcka för både små och stora ögon. Man får bölja tomtefamiljen under ett helt år och följa hur sysslorna förändras i takt med årstidernas växlingar. Själva berättelsen är skriven på rimmad vers och är en behållning i sig. En bok från den svenska sagoskatten som man lätt förälskar sig i.
En underbar bok för de små i familjen. Elsa Beskow beskriver den svensk naturen med vackra bilder och rara berättelser.
Tomtenbobarnen skulle jag vilja ge tio stjärnor. Men favorit bok som barn, handlar om tomtebobarnen som bor i skogen med sina föräldrar, hur de lever i samklang med naturen.